Valmieras Ziņas

FKTK sāks izskatīt “Duke” iesniegumu par “Valmieras stikla šķiedras” akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu

Lasīšanas laiks: 2 min

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) pieņēmusi izskatīšanai Luksemburgas fonda “Duke” iesniegumu atļaujai izteikt stikla šķiedras ražotāja “Valmieras stikla šķiedra” akciju atpirkšanas obligāto piedāvājumu, liecina komisijas publiskotā informācija.

Vienas akcijas atpirkšanas cena, pēc prospektā sniegtās informācijas, paredzēta 0,54 eiro.

FKTK arī norāda, ņemot vērā, ka “Valmieras stikla šķiedrai” ir piemērots tiesiskās aizsardzības process, atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam akciju atpirkšanas obligātajā piedāvājumā akcijas atpirkšanas cena ir likvidācijas vērtība. Savukārt atbilstoši prospektā sniegtajai informācijai likvidācijas vērtība ir 0 eiro, bet piedāvātājs piedāvā atpirkt akcijas par tuvāko monetāro vērtību, kas atbilst vairākuma akciju paketes iegādes vidējai cenai par vienu akciju.

Paredzēts, ka piedāvājuma termiņš būs 30 dienas no dienas, kad informācija par piedāvājumu tiks publicēta oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

“Duke” pieder 19 872 715 “Valmieras stikla šķiedras” akcijas, kas veido 83,14% no kompānijas akciju kopskaita.

Jau vēstīts, ka šogad februārī “Duke” iegādājās “Valmieras stikla šķiedras” akciju kontrolpaketi jeb 83,14% akciju. Vienas akcijas cena darījumā bija 0,5483 eiro, tādējādi kopējai darījuma summai veidojot 10 896 209,63 eiro.

Pēc darījuma “Valmieras stikla šķiedras” 83,14% akciju īpašnieks ir “Duke I S.à r.l.”, 10,5% akciju pieder “P-D Management Industries Technologies GmbH”, bet vēl 6,36% citiem akcionāriem.

“Duke” ir “Warwick” alternatīvo ieguldījumu fonda “European Opportunities Fund III LP”, kuru pārvalda “Warwick Capital Partners LLP”, Luksemburgas meitasuzņēmums. “Warwick” ir Londonā bāzēts ieguldījumu pārvaldnieks, kas darbību koncentrē uz Eiropas “special situations” jeb īpašos apstākļos nokļuvušiem uzņēmumiem, un tā pārvaldīto fondu pārvaldībā esošie aktīvi pārsniedz divus miljardus eiro.

Tāpat ziņots, ka “Valmieras stikla šķiedras” koncerns pērn deviņos mēnešos strādāja ar 78,312 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas zaudējumi saruka par 42,9% un bija 3,482 miljoni eiro. Savukārt koncerna mātesuzņēmums “Valmieras stikla šķiedra” pērn deviņos mēnešos strādāja ar 66,398 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,5% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kamēr kompānijas peļņa samazinājās 3,1 reizi un bija 915 096 eiro.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri