Valmieras Ziņas

Līdere “FBK Valmiera” Latvijas florbola čempionātā pieveic čempioni “Lielvārde/Fat Pipe”

Lasīšanas laiks: 4 min

Svētdien, 28.martā, ELVI florbola līgas vīriešiem dienas centrālā spēle notika Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur turnīra līdere “Valmiera” uzņēma čempiones titula īpašnieci “Lielvārdi/Fat Pipe”. Valmierieši labāk izmantoja savas vārtu gūšanas iespējas un varēja svinēt uzvaru ar 8:5. Uzvarētāju rindās ar “hat-trick” izcēlās Gatis Liepiņš, informē floorball.lv

“Valmierai” tā bija pirmā spēle pēc lielā pārtraukuma, bet lielvārdieši jau sestdien Kocēnos spēkojās ar “Rubeni”, svinot uzvaru pagarinājumā – 7:6. Šosezon Valmieras un Lielvārdes komandas reizi jau tikušās, valmierieši, viesojoties pie lielvārdiešiem, bija ievērojami pārāki, jo sagrāva savus pretiniekus ar 8:2. Arī šīsdienas mača rezultātu atklāja FBK “Valmiera” – 7. minūtē mērķi sasniedza Mārtiņa Broka metiens (1:0). 14. minūtē rezultāts atkal kļuva neizšķirts, jo ar vārtu guvumu atbildēja lielvārdietis Juris Sandis Jēgers – 1:1. Neizšķirts bija arī brīdī, kad abas komandas devās pārtraukumā – 3:3. Otrā perioda sākumā Rūdis Žukelis vadībā ar 4:3 izvirzīja komandu “Lielvārde/Fat Pipe”, bet līdz otrajam pārtraukumam divus vārtus guva valmierietis Gatis Liepiņš – 5:4. Laukuma saimnieki vadības grožus no rokām vairs neizlaida. Pamatlaika beigās Lielvārdes komanda mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet šoreiz tāds risks neattaisnojās – FBK “Valmiera” pat divas reizes raidīja bumbiņu tukšos pretinieku vārtos un varēja svinēt uzvaru ar 8:5.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma aizsargs Gatis Liepiņš, kurš šajā mačā izcēlās ar trim vārtu guvumiem. Pa trim rezultativitātes punktiem viņa komandas biedriem Ričardam Eglītim un Pāvelam Semjonovam, bet divus golus iemeta Mārtiņš Broks. Par labāko starp lielvārdiešiem atzina divu vārtu autoru Juri Sandi Jēgeru, Rūdim Žukelim 2 (1+1) punkti. FBK “Valmiera” ar desmit spēlēs sakrātiem 24 punktiem vēl vairāk nostiprinājās turnīra tabulas pirmajā vietā, bet “Lielvārde/Fat Pipe” ar 17 punktiem joprojām atrodas piektajā pozīcijā.

FBK “Valmiera” – “Lielvārde/Fat Pipe” 8:5 (3:3, 2:1, 3:1)

Metienu attiecība:

20:20 (9:9; 6:5, 5:6)

Rezultatīvākie:

FBK “Valmiera” – Gatis Liepiņš 3 (3+0), Ričards Eglītis 3 (1+2), Pāvels Semjonovs 3 (0+3), Mārtiņš Broks 2 (2+0), Ralfs Matīss Balodis 1 (1+0), Raitis Ozols 1 (1+0), Žoels Meiers 1 (0+1), Daniels Urbanovičs 1 (0+1).

“Lielvārde/Fat Pipe” – Juris Sandis Jēgers 2 (2+0), Rūdis Žukelis 2 (1+1), Maikls Nazarovs 1 (1+0), Antons Žuks 1 (1+0), Niks Blumfelds 1 (0+1), Sandis Mihailovskis 1 (0+1), Oskars Tūtāns 1 (0+1), Mariss Giņko 1 (0+1).

Liepājas Olimpiskajā centrā “Kurši” ar 5:2 (1:0, 2:2, 2:0) pieveica “Bausku”.

Toms Akmeņlauks guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, bet divas piespēles nopelnīja Mārtiņš Puķīte. Viesu komandā precīzi meta Rainers Bodnieks un Kaspars Čakāns.

Tikmēr trešajā vīru turnīra spēlē “Irlava”/”Avant” viesos ar 7:5 (1:1, 3:1, 3:3) pārspēja RTU/”Rockets”.

Irlavas klubā divi vārti un tikpat rezultatīvas piespēles Renāram Austrumam, Mareks Stančiks izcēlās ar 2+1, Ričardam Gruziņam divi “goli”, bet Kristaps Kazlovskis guva vārtus un reizi rezultatīvi piespēlēja. Mājinieku komandā Imants Lastovskis nopelnīja 2+1, bet Artūrs Jansons nopelnīja divas piespēles.

Vīriešu konkurencē līdere ar 24 punktiem desmit spēlēs ir “Valmiera”, par četriem mazāk ir Ulbrokas un Cēsu “Lekrings” komandām, no kurām otrā aizvadījusi astoņus mačus. “Lielvārde”/”FatPipe” ar 17 punktiem deviņās spēlēs ir piektā, pozīciju zemāk ar 14 punktiem 11 dueļos ir “Irlava”/”Avant”, kamēr “Kurši” 12 punktus iekrājuši astoņās spēlēs, ieņemot astoto vietu. RTU/”Rockets” un “Bauska” ar attiecīgi diviem un vienu punktu ieņem 11. un 12.vietu.

Tāpat viena spēle svētdien notika sieviešu virslīgas čempionātā, kur “Ķekava” mājās ar 9:2 (3:0, 5:2, 1:0) uzvarēja “Irlava”/”Tukums”.

Kristiāna Elizabete Krūmiņa uzvaru kaldināja ar pieciem vārtiem, 2+2 nopelnīja Paula Metāla, bet trīs rezultatīvas piespēles Viktorijai Kuročkinai. Viešņu rindās vārtus guva Linda Reinholde un Diāna Šnepste, kamēr Zanda Birze rezultatīvi piespēlēja abos vārtu guvumos.

“Ķekava” ar deviņiem punktiem četrās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet “Irlava”/”Tukums” piecos mačos cīnās bez uzvarām un ierindojas pirmspēdējā jeb septītajā pozīcijā.

Paredzēts, ka pēc regulārā čempionāta “play-off” pirmā kārta jeb ceturtdaļfināls būs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet vēlāk finālčetrinieka turnīrā tiks noskaidroti čempioni. Līdz Jāņiem ir plānots noskaidrot Latvijas čempionus.

Tāpat plānots, ka fināls šosezon nenotiks “Arēnā Rīga”, bet kādā no olimpiskajiem centriem reģionos.

Vīriešu turnīrā šosezon spēlē 12 komandas, bet sieviešu turnīrā – astoņas vienības.

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri