Valmieras Ziņas

Izmaiņas makšķerēšanas noteikumos Salacas augštecē

Lasīšanas laiks: 2 min

Ar pirmdienu, 25. janvāri, stājušies spēkā grozījumi nolikumā par licencēto makšķerēšanu Salacas upes posmā no Jaunates upes ietekas Mazsalacas novada Skaņkalnes pagastā līdz šosejas tiltam pār Salacu Vecatē, no Mazsalacas novada administratīvās teritorijas robežas līdz šosejas tiltam pār Salacu Vecatē (Salacas augštece), kas ietilpst Vecates pagasta administratīvajā teritorijā. Grozījumi paredz, ka turpmāk licencētās makšķerēšanas organizators ir Burtnieku novada pašvaldība, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Burtnieku novada pašvaldības dabas resursu speciāliste Evija Ozola.

Kopš pērnā gada pavasara licencētā makšķerēšana Salacas augštecē Burtnieku novada  administratīvajā teritorijā nenotika, jo iepriekšējais licencētās makšķerēšanas organizators Covid-19 ieviesto izmaiņu dēļ vairs nespēja uzņemties šo pienākumu. Šobrīd, kad izmaiņas makšķerēšanas nolikumā saskaņotas visās nepieciešamajās institūcijās, makšķerēšana Salacas augštecē ir atjaunota.

Svarīgākais, kas jāievēro makšķerniekiem

Burtnieku un Mazsalacas novadiem kopējā upes posmā būs derīgas gan Burtnieku novada pašvaldības, gan Mazsalacas novada pilnvaroto apsaimniekotāju izsniegtās licences.

Lai nodarbotos ar licencēto makšķerēšanu Salacas augštecē, makšķerniekam ir jāiegādājas makšķerēšanas karti (ja, saskaņā ar Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumu Nr.800 “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi” 3. punktu, nav tiesību makšķerēt bez tās), kā arī jāiegādājas vai jāsaņem makšķerēšanas licence.

Pieejamie licenču veidi un cena:

Licenču veids Maksa par 1 (vienu) licenci, t.sk. PVN 21%
Vienas diennakts licence 3,00 euro
Mēneša licence 12,00 euro
Gada licence 25,00 euro
Gada bezmaksas licence bezmaksas

Licenču tirdzniecības vietas

Visu veidu maksas licences var iegādāties interneta vietnē www.manacope.lv vai mobilajā aplikācijā Mana cope. Vienas diennakts un mēneša licences var iegādāties SIA “Ābeles” veikalā “Vecate” Vecatē un veikalā “Bode” Mazsalacā.

Gada bezmaksas licenci Vecates pagasta pārvaldē tās vadītājas pieņemšanas laikos var saņemt Burtnieku novada teritorijā esošo Salacas augšteces krastu īpašnieki un viņu ģimenes locekļi, makšķernieki, kas snieguši īpašu ieguldījumu zivju resursu aizsardzībā un atjaunošanā, vides sakopšanā un dabas aizsardzībā, bērni un pusaudži līdz 16 gadiem un personas, kas ir vecākas par 65 gadiem, personas ar invaliditāti un politiski represētas personas, Burtnieku novada Vecates pagasta pašvaldības teritorijas maznodrošinātie iedzīvotāji.

Obligāts pienākums visu licenču īpašniekiem tiek noteikts iesniegt licenci ar aizpildītu lomu uzskaites tabulu kādā no makšķerēšanas nolikumā minētajiem veidiem!

Makšķerniekam jāievēro Burtnieku novada pašvaldības makšķerēšanas nolikuma “Nolikums par licencēto makšķerēšanu Salacas upes posmā no Jaunates upes ietekas līdz šosejas tiltam pār Salacu Vecatē (Salacas augštecē)” prasības, Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumu Nr.800 “Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi”, kā arī Ministru kabineta 22.12.2015. noteikumu Nr.799 “Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība” prasības.

Par konstatētiem pārkāpumiem var zvanīt Burtnieku novada pašvaldības policijai pa tālr. 22303122 vai Valsts vides dienestam – 29283994.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri