Valmieras Ziņas

Pirmajos Ziemassvētkos daudzviet gaidāmi nokrišņi, Rietumlatvijā uzspīdēs saule (1)

Lasīšanas laiks: < 1 min

Piektdien, Pirmajos Ziemassvētkos, Kurzemē un daudzviet Zemgalē debesis palaikam skaidrosies un uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Tuvākajā diennaktī valstī gaidāms sniegs un lietus. Vietām Austrumlatvijā, naktī vēl arī Zemgalē snigs stipri. Sniega un apledojuma dēļ ceļi daudzviet būs slideni.

Gaisa temperatūra naktī un dienā būs -1..+4 grādi; 25.decembra vakarā termometra stabiņš noslīdēs līdz 0..-4 grādiem.

Lēns līdz mēreni stiprs ziemeļu vējš pāries ziemeļrietumu un rietumu vējā.

Rīgā Ziemassvētku naktī gaidāms slapjš sniegs un neliels lietus, arī dienā brīžiem gaidāmi nokrišņi, bet būs cerība ieraudzīt sauli. Lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš pāries ziemeļrietumu vējā, piektdienas vakarā iegriezīsies rietumu vējš. Gaisa temperatūra būs 0..+3 grādi.

Jau ziņots, ka Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka vietām valsts centrālajos un austrumu novados sniega segas biezums Ziemassvētku vakarā sasniegs 5-9 centimetrus.

    Skolnieciņš no svētavota - 25.12.2020

    2020. gads rit uz beigām. Ir pienākuši Ziemassvētki. Kaut arī mūsu sirdīs valda svētku noskaņa un miers, tomēr ārā aiz loga plosās kovid-19 (covid-19) sērga. SARS-CoV-2 vīruss negrib atkāpties. Lai pasargātu sevi un līdzcilvēkus no inficēšanās ar kovid-19, svinēsim šos Ziemassvētku mājās. Nedosimies ciemos. Neapmeklēsim baznīcas. Neiesim uz Ziemassvētku pasākumiem. Paliksim mājās un svinēsim svētkus ģimenes lokā. Atcerēsimies sentēvu pagānisko ticību. Pieņemsim savu sentēvu pagānisko mantojumu. Ticēsim labajam, ticēsim Latvju Dieviem. Ziemassvētki ir gadskārtu svētki. Ziemassvētki ir svētki par godu ziemai. Ziemassvētkos ir jālūdz Latvju Dievi. Jau kopš senatnes latvieši ir ticējuši Latvju Dieviem, tieši Latvju Dievi ir īstenie mūsu zemītes saimnieki. Ziemassvētku laiks ir Latvju Dievu laiks. Lūgsim Latvju Dievus no visas sirds, lai Latvju Dievi sniedz mums savu svētību. Svinēsim šos svētkus atbildīgi.
    Lai Latvju Dievi mūs svētī! Lai Latvju Dievi mūs sargā! Lai Latvju Dievi ir ar mums!
    Sniegbaltus Ziemassvētkus vēlot, Skolnieciņš no svētavota
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
    Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
    Latvju Dievi mūžam viedi.
    #Ziemassvētki #24.12.2020. #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #DabasMāte #LatvjuDievuSvētība #pagāni #sentēvi #rituāli #saticība #labsirdība #prieks

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri