Valmieras Ziņas

Vidzemē ugunsdzēsējiem glābējiem 22 izsaukumi

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 18.septembra plkst. 6.30 līdz 21. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigāde saņēma 22 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 14 glābšanas darbiem, bet vēl divi bija maldinājumi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Sandra Vējiņa.

Piektdien plkst. 18.13 tika saņemts izsaukums uz Gulbenes novada Jaungulbenes pagastu, kur dega šķūnis 50m2 platībā. Plkst. 20.22 ugunsgrēks tika nodzēsts.

Plkst. 19.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Salacgrīvas novadu, kur atklātā teritorijā gruzd šķelda. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg šķelda 200m2 platībā. Pusnaktī ugunsgrēks tika ierobežots un šobrīd turpinās dzēšanas darbi. Notikuma vietā šobrīd strādā septiņi Limbažu un Salacgrīvas ugunsdzēsēji glābēji.

Naktī uz sestdienu, plkst. 1.30, tika saņemts izsaukums uz Valku, kur daudzdzīvokļu ēkā deg dzīvoklis piektajā stāvā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dīvāns un sadzīves mantas 8m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi izglāba divus cilvēkus, savukārt VUGD izglāba vēl vienu cilvēku. Visi trīs cietušie tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts, lai gan, pēc saimnieka teiktā, tas bija iegādāts.  VUGD atgādina, ka katrā mājoklī jābūt uzstādītam dūmu detektoram, kas ar skaļas skaņas signālu brīdinās par telpā izveidojušos sadūmojumu. Visbiežāk traģiskas ugunsnelaimes izceļas naktī, kad cilvēki guļ un nejūt smaržas un smakas, tāpēc tieši skaļais dūmu detektora signāls savlaicīgi pamodinās un dos iespēju izglābties.

Sestdien plkst. 6.09 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Valkas novada Valkas pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas piebūve un jumta siltinājums 15m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās pieci cilvēki. Plkst. 7.23 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 16.43 tika saņemts izsaukums uz Valkas novada Valkas pagastu, kur dega nokults labības lauks viena hektāra lielā platībā. Plkst. 17.04 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Rīgas ielā Limbažos, kur mājas dūmvadā dega sodrēji 2m2 platībā.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama arī trīs reizes pēc ceļu satiksmes negadījumiem, kur tika sakārtota ceļa braucamā daļa.

Vakar Smiltenes novadā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla bojāgājušu cilvēku.

Piektdien Raunā ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot trīsposmu izbīdāmās kāpnes, no vienstāva mājas jumta nocēla kaķi un nodeva to saimnieka rokās.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri