Valmieras Ziņas

Policija: Samazinājusies Igaunijas iedzīvotāju klātbūtne Vidzemē

Lasīšanas laiks: 2 min

Valsts policija novērojusi, ka pēc Igaunijas nokļūšanas to valstu sarakstā, no kuras ierodoties Latvijā, ir jāievēro divu nedēļu pašizolācija, samazinājusies kaimiņvalstu iedzīvotāju klātbūtne Vidzemē.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne aģentūrai LETA pastāstīja, ka policija patlaban nav apkopojusi informāciju par to, cik policijas redzeslokā ir Igaunijas un Latvijas iedzīvotāji, kuriem pēc atgriešanās no Igaunijas jāievēro pašizolācija.

“Policija novērojumi liecina, ka Vidzemes reģionā, piemēram, lielveikalos aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijas pilsoņi ir bijuši daudz mazāk nekā pirms tam. Patlaban nekādi būtiski incidenti, kas saistīti ar epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu nav konstatēti,” norādīja Vaskāne.

Jau ziņots, ka Igaunijai 12.septembrī nokļūstot to valstu sarakstā, no kuras ierodoties Latvijā, ir jāievēro divu nedēļu pašizolācija, policija turpinās nodrošināt ieceļotāju kontroli, taču speciālus reidus Igaunijas robežas tuvumā nerīkos.

Valsts policijas preses pārstāve Simona Grāvīte aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka policija, tāpat kā līdz šim, turpinās strādāt pastiprinātā režīmā, nodrošinot Ministru kabineta noteikumu “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai” kontroli.

Policija, tāpat kā līdz šim, no Valsts robežsardzes turpina saņemt apliecinājumus, ka personas, ierodoties Latvijā, ievēros valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai. Šādus apliecinājumus gan policija saņem tikai tādos gadījumos, ja iedzīvotāji ceļošanai izmantojuši starptautiskos pārvadātājus.

Grāvīte apliecināja, ka pēc Igaunijas nokļūšanas minētajā sarakstā, policija pierobežas rajonos nekādus speciālus reidus nerīkos un īpaši nekontrolēs, vai konkrētās robežas šķērsotāju grupas ievēro pašizolāciju.

“Obligāto epidemioloģiskās drošības prasību ievērošana ir arī pašu iedzīvotāju atbildība un balstās uz to, cik godprātīgi viņi attiecas pret šiem jautājumiem ikdienā. Policija pašizolācijā esošu personu kontroli veic, balstoties uz saņemtajiem apliecinājumiem un citu iedzīvotāju sniegtās informācijas. Tāpēc, ja iedzīvotājiem ir informācija par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu, tad aicinām zvanīt uz policijas tālruni 110,” norādīja Grāvīte.

Personas, kuras dzīvo Latvijas pierobežā (izņemot Valku) un ikdienā dodas uz darbu vai izglītības iestādi Lietuvā vai Igaunijā, var turpināt to darīt. Vienlaikus šīm personām esot Latvijā, piemēram, atgriežoties pēc darba, būtu jāievēro pašizolācijas principi. Noteiktas vēl vairākas iedzīvotāju grupas, uz kurām attiecas šis izņēmums.

Īpašs regulējums attiecināts uz robežpilsētu Valkas un Valgas iedzīvotājiem. Lai netiktu ievērojami traucēta Valkas un Valgas iedzīvotāju ikdienas dzīve, saņemot ikdienas pakalpojumus, kā arī netiktu ierobežota uzņēmējdarbība šo pilsētu teritorijā, Ministru kabinets noteicis, ka Valkas un Valgas pašvaldību iedzīvotāji varēs neievērot pašizolāciju, ja tie ikdienā šķērsos Latvijas sauszemes robežu ar Igauniju.

Tas attiecināms uz personām, kuras ir deklarētas šajā teritorijā. Savukārt, ja personas Valkā ieradīsies no cita Igaunijas reģiona, piemēram Tallinas, pašizolācija būs jāievēro.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri