Valmieras Ziņas

Trešdien Valmierā aizdegusies automašīna

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 2.septembra plkst. 6.30 līdz 3. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigāde saņēma četrus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēka dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Sandra Vējiņa. 

Vakar plkst. 22.35 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz J. Daliņa ielu Valmierā, kur dega vieglās automašīnas motortelpa 2m2 platībā. Plkst. 23.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar ap plkst. 11.00 tika saņemts izsaukums uz Gulbenes novada Lejasciema pagastu, kur cilvēks apmaldījies mežā. Izmantojot specializēto transportlīdzekļu skaņas signālu, cilvēkam tika norādīts pareizais virziens, lai iznāktu no meža. Plkst. 12.35 darbi notikuma vietā tika pabeigti. VUGD aicina iedzīvotāju ievērot drošības noteikumus, lai pastaiga mežā nebeigtos ar izbīli. Dodoties mežā sēņot vai ogot, līdzi jāņem uzlādēts mobilais telefons, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus pa tālruni 112! Zvanot operatīvajiem dienestiem, nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā Jūs iegājāt mežā, cik ilgi esat uzturējies mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus Jūs esat šķērsojis vai tiem pagājis garām. Šī informācija palīdzēs ugunsdzēsējiem glābējiem Jūs atrast!

Plkst. 2.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Raunas novada Raunas pagastu, kur divstāvu dzīvojamā mājā nepareizi ekspluatētas apkures sistēmas rezultātā bija izveidojies sadūmojums. Ugunsdzēsēji glābēji apsekoja māju un palīdzēja telpas izvēdināt. Mājoklī dūmu detektors nebija uzstādīts. Plkst. 4.02 darbi notikuma vietā tika pabeigti. VUGD atgādina, ka katrā mājoklī jābūt uzstādītam dūmu detektoram, kas ar skaļas skaņas signālu laicīgi brīdinās par telpā izveidojušos sadūmojumu. Visbiežāk traģiskas ugunsnelaimes izceļas naktī, kad cilvēki guļ un nejūt smaržas un smakas, tāpēc tieši skaļais dūmu detektora signāls savlaicīgi pamodinās un dos iespēju cilvēkiem izglābties.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri