Valmieras Ziņas

Valmieras tehnikuma jauniešu panākumi Jauno uzņēmēju dienās 2020

Lasīšanas laiks: 2 min

16.jūnijā aizvadītas Jauno uzņēmēju dienas 2020, kas pulcēja Latvijas labākos skolēnu mācību uzņēmumus (SMU). Cīņa par Latvijas labākā SMU titulu un ceļazīmi uz Eiropas finālu notika, ievērojot visus nepieciešamos drošības pasākumus. Finālā, ko organizēja Junior Achievement Latvia sadarbībā ar Latvijas Investīcijas un Attīstības Aģentūru, no 1200 Latvijā reģistrētiem SMU dalībai programmas finālā tika izraudzīti pieci labākie pamatskolas un 10 labākie vidusskolas grupas pārstāvji.

Dienas gaitā tika noskaidroti 1.–3. vietas ieguvēji, vidusskolas grupā pasniegta balva nominācijā “Gada pārskats”, sadarbības partneru simpātiju balvas, kā arī sumināts gada uzņēmējdarbības skolotājs. Pasākumā tika noskaidroti arī galvenās balvu laureāti vidusskolas grupā – tiesības pārstāvēt Latviju Eiropas labāko mācību uzņēmumu finālā.

Šogad Valmieras tehnikumu pārstāvēja SMU “Huntion”, kas veido vibrējošas aproces dzinējmedību medniekiem, lai noteiktu dzinēja atrašanās vietu, tādējādi palīdzot medniekam izvērtēt drošu šāviena attālumu. Uzņēmumā darbojās Ralfs Zaķis, Elvis Kārkliņš, kā arī pavadošās skolotājas Agita Šamšele un Ilze Kobiaka.

Valmieras tehnikuma SMU “Huntion” ieguva balvu nominācijā “Gada pārskats”. Balvu pasniedza Latvijas Universitātes Biznesa vadības un ekonomikas fakultātes docente Aina Jope, piešķirot katram SMU komandas dalībniekam 100% atlaidi studiju maksai pirmajam studiju gadam Biznesa vadības un ekonomikas fakultātē.

Jaunieši ieguva arī specbalvu no Tech Chill valdes locekles, Helve līdzdibinātājas Marijas Ručevskas. Tas ir ielūgums piedalīties Baltijas vadošajā jaunuzņēmumu tehnoloģiju konferencē un izmantot iespēju prezentēt savu ideju, produktu potenciālajiem investoriem vai sadarbības partneriem, lai iegūtu finansējumu tālākajai uzņēmuma attīstībai.

Skolotāja Ilze atzīst, ka arī šajā gadā tika iegūta milzīga pieredze, atzinība un motivācija darboties turpmāk. Puiši ieguldījuši lielu darbu, lai sasniegtu savus mērķus. Šis Valmieras tehnikumam ir jau otrais SMU, kurš reģistrējies par SIA un iestājies LIAA Valmieras biznesa inkubatorā. Šo darbu precīzi var raksturo ar Mērijas Lū Kuka vārdiem: “Radīt nozīmē izgudrot, eksperimentēt, augt, riskēt, pārkāpt noteikumus, pieļaut kļūdas un priecāties.”

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri