Valmieras Ziņas

Vakar ugunsgrēkā Valkas novadā cietis cilvēks

Lasīšanas laiks: 2 min

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no 29.maija plkst. 6.30 līdz 1.jūnija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigāde saņēma 39 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, kā arī vēl divi bija maldinājumi, portālu “Valmieras Ziņas” informēja VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā speciāliste Sandra Vējiņa.

Vakar plkst. 14.54 tika saņemts izsaukums uz Valkas novadu, kur daudzdzīvokļu namā dega sadzīves mantas 10m2 platībā. Kārķu brīvprātīgie ugunsdzēsēji no ēkas izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis, un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No piedūmotās ēkas VUGD evakuēja vēl vienu cilvēku. Plkst. 16.24 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī, kurā notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Limbažu novada Katvaru pagastā, kur dega zaru un koka skaidu kaudze 80m2 platībā, Kūru ielā Valkā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā virtuvē dega elektrības vads 0,5m2 platībā, Limbažu novada Limbažu pagastā, kur dega atkritumi 0,5m2 platībā, Brūža ielā Smiltenē, kur dega dārza māja 40m2 platībā, Raunas novada Raunas pagastā, kur dega šķūnis, atkritumi un kūla 50m2 platībā,

Brīvdienās Vidzemē dzēsti divi kūlas un seši meža ugunsgrēki.

Vakar plkst. 12.14 tika saņemts izsaukums uz Amatas novada Nītaures pagastu, kur dega mežs 2,7 hektāru platībā. Plkst. 17.21 sadarbībā ar Valsts meža dienesta darbiniekiem ugunsgrēks tika likvidēts. Notikuma vietā strādāja 11 Ķeipenes, Siguldas un Cēsu ugunsdzēsēji glābēji, bija piesaistītas četras autocisternas, kā arī trīs Amatas pašvaldības ugunsdzēsēju formējuma ugunsdzēsēji.

Sestdien plkst. 12.14 VUGD saņēma izsaukumu Limbažu novadā, kur netālu no Augstrozes ezera dega meža zemsedze un jaunaudze 1,2 hektāru platībā. Plkst. 14.26 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot un no plkst. 17.43 ugunsgrēka dzēšanas darbus turpināja Valsts meža dienests.

Saistībā ar stipro vēja brāzmu radītajiem postījumiem aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība Vidzemē bija nepieciešama 14 reizes, kad uz ceļa braucamajām daļām bija  uzkrituši koki. Šādi izsaukumi tika saņemti uz Madonas novadu, Valmieru, Kocēnu novadu, Gulbenes novadu, Rūjienas novadu, Priekuļu novadu, Ērgļu novadu, Cēsu novadu, Pārgaujas novadu, Līgatnes novadu, Burtnieku novadu un Vecpiebalgas novadu.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri