Valmieras Ziņas

Zaru šķeldošanai pieteiktas 415 adreses

Lasīšanas laiks: < 1 min

Bezmaksas zaru šķeldošanas pakalpojuma saņemšanai Valmierā šogad pieteiktas 415 adreses, kas ir par 59 adresēm vairāk nekā 2019.gadā. Tas ir arī lielākais līdz šim akcijai pieteikto adrešu skaits, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Bezmaksas zaru šķeldošanas akciju Valmieras pilsētas pašvaldība finansē ik gadu pavasarī kopš 2013.gada ar mērķi atbalstīt Valmieras iedzīvotājus pavasara sakopšanas darbos. Tādējādi tiek samazināts zaļo, grūti kompostējamo atkritumu apjoms piemājas dārzos, jo atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības saistošajiem noteikumiem zaru un jebkādu citu zaļo atkritumu dedzināšana piemājas dārzos nav atļauta.    

Zaru šķeldošanai adreses šogad varēja pieteikt no 16.marta līdz 24.aprīlim. Adrešu pieteikšana šobrīd ir noslēgusies. Valmieras pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība SIA “Valmieras Namsaimnieks” joprojām turpina zaru šķeldošanu, līdz būs izpildīti visi pakalpojuma pieteikumi. Pēc īpašnieka izvēles sasmalcināto zaru šķelda tiek atstāta tālākai izmantošanai īpašumā vai tiek nodrošināta tās aizvešana.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri