Valmieras Ziņas

Ārkārtējās situācijas laikā būtiski samazinājies izglītojamo skaits Valmieras bērnudārzos

Lasīšanas laiks: < 1 min

Ārkārtējās situācijas laikā Valmieras pirmsskolas izglītības iestādēs būtiski samazinājies tās apmeklējošo bērnu skaits, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Pašlaik Valmierā ir atvērtas deviņas pirmsskolas izglītības iestādes. Struktūrvienība “Krācītes” ir apvienota ar pamatiestādi “Vālodzīte”, pamatojoties uz nelielo bērnu skaitu iestādē. Pēc 17.martā apkopotajiem datiem, bērnu kopējais skaits visos bērnudārzos bija 134, savukārt 18.martā kopējais izglītojamo skaits samazinājies līdz 104 bērniem. Saskaņā ar pašvaldības apkopoto informāciju, reģistrētais izglītojamo skaits Valmieras pirmsskolas izglītības iestādēs 2019.gada 1.septembrī bija 1625 bērni. 

Vadoties pēc 2020.gada 14.martā sasauktās Krīzes vadības padomes sēdes un ārkārtas Ministru kabineta sēdes, kur noteikti grozījumi Ministru kabineta 2020.gada 12.marta rīkojumā Nr. 103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” koronavīrusa Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai, lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem reizi nedēļā ir jāiesniedz pirmsskolas izglītības iestādē rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav pēdējo 14 dienu periodā bijuši ārvalstīs un nav bijuši kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām, un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu.

Mūsu partneri