Valmieras Ziņas

Dikļos viesosies Varis Vētra ar koncertprogrammu “Viena mirkļa dēļ…”

Lasīšanas laiks: 2 min

Ceturtdien, 5. martā, plkst. 19.00 Dikļu kultūras centrā viesosies aktieris, režisors, dziesmu autors un izpildītājs Varis Vētra ar koncertprogrammu “Viena mirkļa dēļ…”.

Koncertā skanēs albuma “Viena mirkļa dēļ…” skaņdarbi, kā arī Latvijas radio stacijās plaši izskanējušās un tautā iemīļotākās dziesmas no pirmā albuma “Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt” – “Māmiņai”, “Tu esi skaista visos niekos, sīkumos” un citas.

Albums “Viena mirkļa dēļ…” ir otrais Vara Vētras dziesmu apkopojums, kura mūziku un tekstus radījis pats V. Vētra.

Varis Vētra stāsta: “Es mēģinu atgādināt, ka dzīve ir pilna ar jaukiem brīnumiem, mums tikai jāļaujas tos ieraudzīt, tāpēc ceru, ka dziesmas iedvesmos arī klausītājus gan iekšējā, gan apkārtējā pasaulē saskatīt vairāk skaistā un baudāmā!”

Leģendārās latviešu rokgrupas “Jumprava” līderis Aigars Grāvers uzskata, ka, lai pilnvērtīgi izbaudītu Vara Vētras mūziku, to nepieciešams dzirdēt klātienē.

Viņaprāt, dziesminieka personības pozitīvā savdabība apbur: “Tas, kā viņš dzied, skatās, runā savus dzejoļus – tas uzrunā un liek justies labi. Jūtu, ka no viņa nāk patiesa radošā enerģija, kas iedvesmo un spēcina arī klausītājus.”

Latvijas Televīzijas žurnāliste Ilze Strenga, kas ar Vari Vētru ir pazīstama vairāk nekā 30 gadus, atzīst, ka viņu piesaista dziesminieka emocionālais un garīgais dziļums, kas, viņasprāt, skaidri manāms viņa kompozīcijās: “Vara dziesmas ir nobrieduša cilvēka sajūtām piepildītas, jo viņam ir vēlme ar klausītāju caur mūziku sarunāties. Un viņam izdodas… Šīs dziesmas nav rakstītas tāpat vien – tās tiešām sevī ietver stāstus. Sirsnīgus, romantiskus, arī bēdīgus un sentimentālus.”

Savukārt, Vara Vētras ilggadējs kolēģis un galvenokārt – draugs – aktieris Jānis Paukštello: “Es apbrīnoju Vara uzdrīkstēšanos un meistarīgo prasmi dziesmās paust personiskas sajūtas. Viņam ir ļoti meditatīvs, nomierinošs un neatkārtojams balss tembrs, ko kopā ar dziesmu tekstiem par dzīvi un mīlestību varētu raksturot kā „filozofiju par dzīvi” Vara Vētras gaumē. Tā ir mūzika dvēselei.”

Albuma „Viena mirkļa dēļ…” ierakstā piedalījušies mūziķi – Aivars Hermanis, Raimonds Macats, Vilnis Krieviņš un Andris Grunte.

Biļetes cena: 5 eiro. Tās iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Kocēnu novada pašvaldības kasēs Bērzainē, Dikļos, Kocēnos, Rubenē, Vaidavā un Zilākalnā, kā arī būs pieejamas pasākuma norises dienā pirms tā sākuma Dikļu kultūras centrā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri