Valmieras Ziņas

Ēveles pagasta iedzīvotāji vāc parakstus pret pievienošanu Valkas novadam

Lasīšanas laiks: 3 min

Pēc iedzīvotāju grupas iniciatīvas notiek parakstu vākšana pret Valkas novada domes deputātu atbalstīto ierosinājumu administratīvi teritoriālās reformas ietvaros Valkas novadam pievienot Ēveles pagastu no Burtnieku novada, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Burtnieku novada pašvaldības domes deputāte Inese Gaumane (Nacionālā apvienība “Visu Latvijai – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”).

21.janvārī notika pagasta iedzīvotāju sanāksme, kurā tapa vēstule Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijai un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Vēstulē parakstījušies iedzīvotāji pauž:

“Ēveles pagasta iedzīvotāji esam par pozitīvām pārmaiņām un atbalstam likumprojekta “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums” redakciju, kurā Ēveles pagasts ir iekļauts Valmieras novada administratīvajā teritorijā. Priekšlikumus likumprojekta otrajam lasījumam līdz noteiktajam termiņam 18.decembrim 2019.gadam neiesniedzām, jo atbalstījām likumprojekta “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums” teritoriālo iedalījumu. Mēs uzskatām, ka Valmieras novads spēs nodrošināt likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā un Ēveles pagasta iedzīvotājiem tiks sniegts kvalitatīvi pakalpojumi par samērīgām izmaksām.

Ēveles pagasta nemainīgās intereses bija pamatotas, jau izdarot iepriekšējās reformas izvēli
un, kuras ir vēl šobrīd – tuvs attālums līdz Valmierai (20-25 km), vairāk nekā 50 % Eveles pagasta iedzīvotāji darbaspējas vecumā strādā Valmierā, pagasta bērni izglītojas Valmieras pilsētas pirmsskolās un vispārizglītojošās un profesionālās skolās. “VTU Valmiera”  pārvadājumu maršruti ir izveidoti iedzīvotāju nokļūšanai uz Valmieru. Jaunieši un jaunie uzņēmēji Ēveles pagastā- tie, kuri te izvēlējušies palikt, savas dzīves perspektīvu saista tikai uz Valmieras pusi (pamatojoties uz līdzšinējo pieredzi un panākumiem).

Pagasta iedzīvotāji izmanto šādus valsts pakalpojumus Valmierā: Veselības aprūpes, Bankas, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Pilsonības un migrācijas pārvaldes, Nodarbinātības Valsts Aģentūras, Reģionālās lauksaimniecības pārvaldes, Valmieras Zemesgrāmatas nodaļas u.c..

Mēs, Ēveles pagasta iedzīvotāji, kategoriski iebilstam Ēveles pagasta pievienošanai Valkas novadam. Uzskatām, ka šāda apvienošana ir pretrunā ar Ēveles pagasta iedzīvotāju interesēm un nav vērsta uz kvalitatīvu pakalpojumu saņemšanu, kas noteikts reformas mērķī – reformu veikt primāri iedzīvotāju interesēs, veidojot efektīvu izglītības, veselības aprūpes, sociālās palīdzības ceļu un transporta, kā arī komunālās saimniecības infrastruktūras tīkla izveidi.

Mūsuprāt, ir nepieņemami, ka tiek diskutēts par Ēveles pagasta iekļaušanu Valkas novadā, nekonsultējoties ar Ēveles pagasta iedzīvotājiem.

21.janvārī notika Ēveles pagasta iedzīvotāju sanāksme, kurā iedzīvotāji izteica viedokli atbalstīt Ministrijas piedāvāto administratīvi teritoriālo iedalījumu, kur Ēveles pagasts kā Burtnieku novada vienota teritorija tiek pievienota Valmieras novadam.

Pamatojoties uz iepriekš minēto, Ēveles pagasta iedzīvotāji, uzņēmumu vadītāji un sabiedrības aktīvie iedzīvotāji lūdzam un rekomendējam Saeimu negrozīt Valmieras novada administratīvo iedalījumu attiecībā uz Burtnieku novada Ēveles pagastu.”

Jau ziņojām, ka Valkas novada domes deputāti ir atbalstījuši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma projektā sākotnēji piedāvāto reformas modeli, kas paredz, ka Valkas novads sastāvētu no pilsētām un pagastiem, kas šobrīd veido Valkas, Strenču, Rūjienas un Naukšēnu novadus, liecina domes sēdes protokols. Gadījumā, ja netiek atbalstīts likumprojektā piedāvātais modelis, tad pašvaldība iesaka Valkas novadu veidot no Valkas un Strenču novados esošajām pilsētām un pagastiem, pievienojot Trikātas pagastu no Beverīnas novada, Ēveles pagastu no Burtnieku novada un Gaujienas pagastu no Apes novada.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri