Valmieras Ziņas

Vidzemē labdarības akcijā “Paēdušai Latvijai” piepildītas 1332 pārtikas pakas

Lasīšanas laiks: 2 min

Noslēgusies astotā labdarības akcija “Paēdušai Latvijai”, kuras laikā 42 Rimi veikalos visā Latvijā piepildīts rekordliels pārtikas paku skaits – 8319 pārtikas pakas, tostarp no tām Vidzemē – 1332, lai palīdzētu trūkumā nonākušām ģimenēm. Akciju organizē pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” un veikalu tīkls Rimi Latvia, portālu “Valmieras Ziņas” informēja akcijas rīkotāji.

Absolūtais rekordists starp visiem 42 veikaliem, kas piedalījās akcijā, ir hipermārkets Rimi Rīgas Ogrē, kur vienā veikalā piepildīta 451 pārtikas paka. Vidzemē liela aktivitāte bijusi vērojama arī Siguldā un Ādažos, kur attiecīgi piepildītas 382 un 158 pārtikas pakas, taču Valmierā ziedotas 128, Madonā 111, bet Cēsīs – 102 pārtikas pakas. Savukārt Latvijā visaktīvākie akcijas dalībnieki bijuši Rīgā, bet ārpus Rīgas jau ierasti visatsaucīgākie izrādījušies rēzeknieši, piepildot 716 pārtikas pakas.

“Šī akcija parasti gūst atsaucību, bet šoreiz esam patīkami pārsteigti par iedzīvotāju rekordlielo iesaistīšanos, turklāt sarunās ar pircējiem jutām patiesu ieinteresētību un vēlmi palīdzēt. Visaktīvāk piedalījās vecāki ar bērniem, un daudzviet lielākā atsaucība bija jūtama tieši no skolas vecuma bērniem. Patīkami, ka iesaistījās arī ne viens vien tūrists. Daži veikala apmeklētāji interesējās, vai šīs labdarības akcijas ietvaros pārtikas paku ir iespējams ziedot arī kādai konkrētai personai. Tāpat guvām arī pozitīvas atsauksmes, ka šogad mūsu pircēji varēja izmantot arī papīra maisiņu, lai nodotu savus ziedojumus, pauž Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” darbojas jau desmit gadus. Palīdzība galvenokārt domāta ģimenēm ar bērniem, kurām ir zemi ienākumi, bet nav piešķirts trūcīgo vai maznodrošināto statuss. Iespēju robežās atbalsts tiek sniegts arī pensionāriem, invalīdiem ar zemiem ienākumiem un pēkšņā nelaimē nonākušajiem, kuriem nav piešķirts kāds no statusiem.

“Kā uzsveram ikreiz, šīs pārtikas pakas cilvēkiem ar zemiem ienākumiem var izrādīties milzīgs atspaids, un var palīdzēt pārciest grūtus laikus. Vēlamies no sirds pateikties ikvienam, kurš iesaistījās akcijā un paveica labu darbu. Tas, kas ir nieks vienam, var būt vesela bagātība otram, turklāt nereti tikpat svarīgs kā pakas saturs ir arī apziņa, ka neesi vienaldzīgs līdzcilvēkiem,” pauž Agita Kraukle, pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” vadītāja.

Latvijas Samariešu apvienības pārtikas banka “Paēdušai Latvijai” organizē dažāda veida palīdzību ģimenēm, kuras nonākušas trūkumā – gan komplektējot pārtikas pakas, gan organizējot izklaidējošus un izglītojošus pasākumus. Kopš 2016. gada par partneri kļuvis lielveikalu tīkls Rimi, divreiz gadā aicinot piepildīt pārtikas pakas trūkumā nonākušajiem ģimenēm.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri