Valmieras Ziņas

Akcijas laikā nodod 35,5 tonnas nolietotu elektrotehniku

Lasīšanas laiks: 2 min

Visu septembra mēnesi norisinājās SIA “ZAAO” organizēta nolietotās elektrotehnikas vākšanas akcija “Sper EKO soli”. Akcijas laikā ZAAO izveidotajos 20 šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumos jeb EKO laukumos iedzīvotāji tika aicināti nodot neizjauktu nolietoto dažāda izmēra sadzīves elektrotehniku.

Lai arī bezmaksas nolietotās elektrotehnikas nodošana EKO laukumos tiek nodrošināta ikdienā, akcijas laikā nodotais konkrētā atkritumu veida apjoms pieaudzis aptuveni par 20 procentiem jeb nodots par 7 tonnām vairāk nekā vidēji mēnesī. Akcijas laikā savāktas 35,5 tonnas elektrisko un elektronisko atkritumu, portālu “Valmieras Ziņas” informēja ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Leimane.

Aptuveni piektā daļa no vairāk nekā 8000 EKO laukumu apmeklētājiem piedalījās konkrētajā akcijā, jo uz EKO laukumu nogādāja tieši nolietoto elektrotehniku. Salīdzinot ar pirmo akcijas rīkošanas reizi 2014.gadā, akcijas dalībnieku skaits pieaudzis par trešdaļu (1090 – 2014. gadā un 1628 – 2019. gadā).

Kopā akcijas dalībnieki nodeva vairāk nekā 2800 elektrotehnikas vienību, tostarp ledusskapjus, putekļu sūcējus, tējkannas, gludekļus, printerus, TV, veļas mazgājamās mašīnas, datorus, radio, kafijas aparātus, telefonus, tosterus, urbjus, u.c.

Vislielāko atsaucību akcija guva Valmieras, Smiltenes, Cēsu, Limbažu, Saulkrastu, Valkas un Raunas EKO laukumos.

Starp akcijas dalībniekiem tika izlozētas balvas – 3 grīdas tīrīšanas roboti, kurus ieguva:

Valmieras Beātes ielas 47 EKO laukuma apmeklētājs Olģerts Krastiņš;

Cēsu Lasu ielas 19 EKO laukuma apmeklētājs Varis Dedumets;

Raunas Parka ielas 4 c EKO laukuma apmeklētājs Dāvis Batņa.

ZAAO atgādina, ka nolietotā elektrotehnika ir vērtīga otrreizējā izejviela jaunu preču ražošanai. Jāatceras, ka nolietotās elektriskās un elektroniskās iekārtas satur arī cilvēkiem un dabai kaitīgas vielas, tāpēc tās nedrīkst nonākt dabā un tās nav atļauts ievietot arī sadzīves atkritumu konteineros.

ZAAO darbinieki iedzīvotāju nodoto nolietoto sadzīves elektrotehniku sašķiro pa materiālu veidiem atbilstoši kvalitātes prasībām un nodod pārstrādes uzņēmumiem.

Nolietotu neizjauktu elektrotehniku EKO laukumos bez maksas pieņem arī ikdienā. Ja pašiem nav iespējams nogādāt elektrotehniku uz EKO laukumiem, ZAAO var nodrošināt nolietotās sadzīves elektrotehnikas savākšanu no mājsaimniecības adreses. Par transporta pakalpojumu jāmaksā 3 eiro, neatkarīgi no pieteikto vienību skaita. Pieteikumi tiek pieņemti pa tālruni 64281250, 26132288 vai e-pastā zaao@zaao.lv.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri