Valmieras Ziņas

Studentu pulku Vidzemes Augstskolā papildina apmaiņas studenti no ārvalstīm

Lasīšanas laiks: 2 min

Sākoties rudens semestrim, studijas Vidzemes Augstskolā (ViA) uzsāks 14 ārvalstu studenti no sešām valstīm – Spānijas, Francijas, Portugāles, Nīderlandes, Indijas un Ukrainas, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Vidzemes Augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Dārta Rasa Ozola. 

Starptautiskā moduļa ietvaros, jaunieši studēs dažādās ViA studiju programmās, tostarp iepazīs Latviju un Valmieru, izzinās latviešu valodu un kultūru. Ārvalstu studenti ViA ieradušies Erasmus+ programmas ietvaros.

Apmaiņas studente Anna no Nīderlandes atklāj, ka, ierodoties Valmierā, jūtas patīkami satraukta un ir apņēmības pilna apgūt latviešu valodu:

“Nekad iepriekš nebiju bijusi Baltijas valstīs un man šķita, ka šeit varētu būt interesanti. Ar nepacietību gaidu, kāds būs turpmākais pusgads.”

Vidzemes Augstskolas starptautisko projektu vadītāja secina, ka Vidzemes Augstskolā ievērojamākais ārvalstu apmaiņas studentu skaita pieaugums pēdējos gados ir no Francijas, Spānijas, Nīderlandes, Portugāles, kā arī Albānijas, Gruzijas un Kazahstānas.

Laikā no 27. līdz 31. augustam Vidzemes Augstskolā noris iepazīšanās nedēļa, kuras ietvaros apmaiņas studenti satiek savus mentorus – ViA studentus, kuri palīdz iejusties augstskolā un izzināt studiju procesu, studenti tiek iepazīstināti ar augstskolu, Valmieru un tās tuvāko apkārtni, piedalās lekcijās un studentu rīkotos pasākumos. Tāpat tiek organizētas orientēšanās, sporta un improvizācijas teātra „ViAGars” aktivitātes, kā arī studentiem ir iespējams rast atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem „Jautājumu – atbilžu” vakarā.

Kopumā  Vidzemes Augstskola sadarbojas ar vairāk nekā 110 augstskolām 46 dažādās valstīs, un sadarbības tīkls ik gadu kļūst arvien plašāks.

Mūsu partneri