Valmieras Ziņas

Otrreizējo izejvielu vākšanas kampaņā “Tīrai Latvijai” 1. vietu iegūst Beverīnas novada PII “Pasaciņa”

Lasīšanas laiks: 3 min

Skaidrojot videi kaitīgo atkritumu nelabvēlīgo ietekmi uz vidi un aicinot sabiedrību aktīvāk iesaistīties izlietoto bateriju nogādē pārstrādei, “Zaļā josta” aizvadīja izlietoto bateriju vākšanas konkursa “Tīrai Latvijai” 2018./2019. mācību gada sezonu. Piedaloties 55 003 bērniem un jauniešiem no 233 izglītības iestādēm no visas Latvijas, “Zaļā josta” sadarbībā ar AS “BAO” pārstrādei nogādāja 21,14 tonnas izlietoto bateriju, informē konkursa rīkotāji.

Apkopojot konkursa rezultātus, noteikti uzvarētāji divās nominācijās – pēc savāktā bateriju apjoma uz vienu izglītības iestādes audzēkni un pēc savāktā apjoma uz visu mācību iestādi kopumā.

Konkursa rezultāti saskaņā ar nolikumu:

Pēc savāktā bateriju daudzuma uz vienu audzēkni izglītības iestādē:

1.vieta – Beverīnas novada pašvaldības Kauguru pagasta pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” – 15,88 kg
2.vieta – Tilžas vidusskolas vispārējās pirmsskolas izglītības grupa – 12,77 kg
3.vieta – Kalupes pamatskola – 10,85 kg

Pēc visvairāk savāktā bateriju daudzuma izglītības iestādē:

1.vieta – Beverīnas novada pašvaldības Kauguru pagasta pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” – 1270 kg
2.vieta – Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskola – 930 kg
3.vieta – Smiltenes vidusskola – 887 kg

Desmit aktīvākie audzēkņi – individuālie bateriju vācēji :

  1. Olivers Dāvis Bičulis, Beverīnas novada pašvaldības Kauguru pagasta pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” – 1200 kg
    2. Rasma Ondzule, Kalupes pamatskola – 705 kg
    3. Artemijs Arkudinovs, Rīgas 10. vidusskola – 480 kg
    4. Edvards Busulis, Talsu pirmsskolas izglītības iestāde “Zvaniņš” – 370 kg
    5. Emīls Biserovs, Rīgas 84. vidusskola – 250,30 kg
    6. Linda Paula Kudrjavceva, Ķekavas vidusskola – 207,40 kg
    7. Markuss Veisbuks, Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskola – 145 kg
    8. Markuss un Daniels Bergmanis, Umurgas pamatskola – 112,00 kg
    9. Emīlija Arule, Tilžas vidusskolas vispārējās pirmsskolas izglītības grupa – 103,50 kg
    10. Timofejs Jurins, Rīgas 197. pirmsskolas izglītības iestāde – 89,00 kg

Pirmo trīs vietu ieguvēji katrā nominācijā no konkursa organizētājiem un atbalstītājiem saņems balvas 400.00 EUR, 300.00 EUR un 200.00 EUR vērtībā. Savukārt čaklākos izlietoto bateriju vācējus gaida pārsteiguma balvas no konkursa atbalstītājiem.

Izlietoto bateriju vākšanu kampaņas “Tīrai Latvijai!” ietvaros rīko “Zaļā josta” sadarbībā ar AS “BAO” un Valsts izglītības satura centru. Organizatori izsaka īpašu pateicību gan mācību iestāžu darbiniekiem, kas aktīvi ik gadu izglīto bērnus atkritumu šķirošanā un iesaista vides izglītības projektos, gan arī konkursu dalībnieku ģimenēm, kas atbalsta bērnu centienus pavadīt vidi tīrāku un motivēt aizvien plašāku sabiedrības daļu iesaistīties atkritumu šķirošanā.

Visi kampaņas “Tīrai Latvijai” dalībnieki laipni aicināti uz lielajiem Zaļās jostas Vides svētkiem, kas šogad tiek rīkoti “Latvijas valsts mežu” dabas parkā Tērvetē, Kurbada zemē “Latvijas Meža dienu 2019” ietvaros. Pasākuma mērķis ir radīt īpašus svētkus un sagādāt prieku ikvienam konkursu dalībniekam, kuri visa gada garumā rūpējušies par tīras vides saglabāšanu. Svētkos uzstāsies Latvijā iemīļoti mākslinieki, norisināsies konkursa laureātu sveikšana, kā arī darbosies virkne bezmaksas radošo darbnīcu, vides izglītības spēļu un izziņu laboratoriju. Plašāka informācija par Zaļās jostas Vides svētkiem šeit.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri