Valmieras Ziņas

Valmieriete Marija Balgalve nosvinējusi 100.dzimšanas dienu

Lasīšanas laiks: 3 min

20.februārī 100.dzimšanas dienu atzīmēja valmieriete Marija Balgalve. Kundzi dzīvesvietā vienlaikus kopā ar jubilāres ģimeni un draugiem sveica arī Valmieras pilsētas pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Kaija Muceniece un Sociālo lietu pārvaldes Sociālā atbalsta nodaļas vecākā sociālā darbiniece Jolanta Rutkovska, portālam “Valmieras Ziņas” pavēstīja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte.

Ievērojamajā jubilejā klātesošie, godinot Mariju, viņai veltīja ne tikai mīļus vārdus un veselības vēlējumus, bet arī dziesmu “Daudz baltu dieniņu”. Izskanot pēdējai notij, kopīgi tiek secināts, ka beidzot ir tas gadījums, kad vēlējums, kas dziesmā iekļauts, ir piepildījies, jo aizvadītais mūžs ir bijis bagāts un svētīgs.

Marijas kundze jaunību un darba gadus pavadījusi Naukšēnos, tur izaudzināts arī dēls un meita. Jautāts par bērnības dienu atmiņām, Marijas dēls Valdis atceras, ka mammai bērnībā vienmēr bija daudz un smagi jāstrādā, tāpēc abi ar māsu viens otru pieskatījuši. Kad paaugušies, tad gājuši palīgā lauku darbos –  ravēt, kaplēt un lopus barot. Rājienu gan bērnībā abi esot dabūjuši, brālis gan biežāk nekā māsa.

Lielāko daļu mūža Marija strādājusi kolhozā “Dzirkstele” par lopkopēju. “Šķiet, ka skaistākie dzīves gadi mammai ir pagājuši laikā, kad viņa dzīvoja Naukšēnos. Arī Valmiera ir svarīga viņas dzīves sastāvdaļa. Tur viņa pārcēlās uz dzīvi pie dēla jau pensijas gados, auda un kļuva par daiļamatu meistari, kā arī dziedāja senioru korī “Sudrablāse”. Mammas dzīve bijusi skaista, viņa paguvusi tik daudz izdarīt,” savās pārdomās dalās Marijas meita Inta. Neskatoties uz to, ka Marija pašlaik mitinās pie meitas Limbažos, tomēr deklarētā dzīvesvieta joprojām ir pie dēla Valmierā.

Marijas meita Inta pastāstīja, kopš mammas pārcelšanās uz Limbažiem, viņa ir paguvusi nodibināt ciešas draudzības saites ar kaimiņiem, kuri bieži vien ikdienā esot arī lielākais atbalsts un palīgs, kad tas ir nepieciešams. “Jāsaka, ka visi kaimiņi ir ļoti lieli puķu mīļi, tas viņiem ir kopīgs, tomēr nevienam tā neziedēja dārzs kā manai mammai,” piebilst Inta.  Kad veselība atļāvusi, tad Marijas koptajā dārziņā varēja atrast visdažādākās puķu šķirnes, viskrāšņākajās krāsās.

Marijas bērni priecājas, ka ir no ilgdzīvotāju dzimtas. Inta atklāja, ka Marijas tēvs esot poļu izcelsmes. Viņa spriež, ka mammai tāpēc brūnas acis un tāda nerimstoša enerģija. Turklāt Marijai bijis brālis, kurš nodzīvojis ilgu mūžu. Arī Marijas 12 gadus jaunākajai māsai veselība joprojām turas labi.

Ikdienā Marijas kundzei patīk skatīties televizoru, ir savi iecienītie seriāli un ziņas. Viņai joprojām ir apbrīnojama atmiņa un skaidra doma, tāpēc labprāt redzēto un dzirdēto pārrunā ar tuviniekiem.

Tā kā Marijai patīk mūzika, tad meita Inta mammas jubilejā bija sagatavojusi paštaisītu, viņai īpaši veltītu dziesmu grāmatu, lai kopā ar sveicējiem izdziedātu dziesmu “Pie Dieviņa gari galdi”. Jāpiemin, ka Marijai ir arī kupls pulciņš ar mazbērniem un mazmazbērniem, un viņas mazmeita Agate, sveicot vecmammu jubilejā, bija pieteikusi radio vienu no mīļākajām jubilāres dziesmām “Es dziedāšu par tevi, tēvu zeme”, ko gaviļniece mīļuprāt noklausījās.

Vēlam Marijai Balgalvei stipru veselību, možu garu un dzīvesprieku!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri