Valmieras Ziņas

“Valmiera Glass/ViA” uzvar pirmo puslaiku, bet Igaunijas čempionus nokost neizdodas

Lasīšanas laiks: 3 min

“Olybet” Latvijas – Igaunijas apvienotajā basketbola līgā “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” aizvadīja cīņu ar desmitkārtējo Igaunijas čempioni Tallinas “Kalev/Cramo”, kura tikai spēles otrajā puslaikā spēja nodrošināt pārsvaru, lai no Valmieras aizbrauktu kā uzvarētāja. Spēlei noslēdzoties ar rezultātu 71:84, valmieriešu rindās rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Jānis Kaufmanis.

Spēles pirmajās minūtēs toni uzdeva Jānis Kaufmanis un Edmunds Elksnis, raidot grozā precīzus metienus no tālās distances. Līdz ar Māra Ziediņa precīzo metienu no groza apakšas, valmierieši pēc trīs nospēlētām minūtēm bija vadībā pret titulēto Igaunijas komandu ar 10:2. Ienākot spēlē no rezervistu soliņa, Oto Grīnbergs raidīja grozā vēl vienu “Valmiera Glass/ViA” trejaci. Igaunijas čempionvienība pēc lēnā sākuma sāka spiest uz groza apakšu, kur visai bieži viesiem izdevās gūt panākumus. Mača pirmās desmit minūtes noslēdzās ar Kaufmaņa tālmetienu, kurš līdz ar beigu signālu iekrita grozā un deva mājiniekiem pārsvaru pēc desmit spēlētām minūtēm – 24:17.

Otrā perioda ievads labāks padevās ziemeļniekiem, kuri guva septiņus punktus pēc kārtas un izlīdzināja spēles rezultātu, taču mājinieku rindās precīzs bija Grīnberga otrais tālšāviens, atgūstot vadību vidzemniekiem. Ceturtdaļas otrajā pusē rezultatīvi spēlēja Tallinas komandas leģionāri, spējot savu komandu pat izvirzīt vadībā ar četru punktu pārsvaru. Taču pirmā puslaika pēdējās minūtēs “Valmiera Glass/ViA” komandas vadošie spēlētāji noorganizēja septiņus bez atbildes punktus, noslēdzot mača pirmo pusi ar rezultātu 39:36 Roberta Zeiles trenētās komandas labā.

Ar diviem punktiem otro mača pusi ievadīja Kaufmanis, bet pretinieku līderis Branko Mirkovičs iešāva grozā divus tālmetienus pēc kārtas. Caurgājienos neapturams bija amerikānis Kavouns Luiss, liekot mājiniekiem attapties iedzinējos ar septiņu punktu deficītu. Trešās ceturtdaļas otrajā pusē “Kalev/Cramo” izteikti izdarīja spiedienu uz groza apakšu, kur valmierieši pretinieku brangajiem augumiem pretī nevarēja stāties. Tādējādi pirms mača pēdējām desmit minūtēm valmierieši bija iedzinējos ar 53:66.

Sakrātās piezīmju normas dēļ mājiniekiem spēles noslēgumā vairs nevarēja palīdzēt Jānis Engers un arī 17 punktus guvušais Kaufmanis. Atsevišķi efektīgi momenti izdevās salīdzinoši mazāku spēles laiku aizvadījušajiem spēlētājiem, taču Igaunijas čempionvienības pretestība bija pārāk liela, lai mainītu mača ritējumu. Ceturtajā ceturtdaļā jau ceturto trejaci savā kontā ieskaitīja Grīnbergs. Taču Tallinas komanda droši saglabāja pārsvaru un uz mājām aizbrauca ar devīto uzvaru tikpat šosezon aizvadītās spēlēs. Spēles beigu rezultāts bija 71:84, liekot vidzemniekiem piedzīvot piekto zaudējumu astoņos mačos.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 17 punktiem bija Kaufmanis, bet Grīnberga rēķinā 14 punkti. Viesu rindās pa 18 punktiem guva Mirkovičs un Luiss.

 “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” – “Kalev/Cramo” 71:84 (24:14, 15:19, 14:30, 18:18)

Kaufmanis 17, Grīnbergs 14, Elksnis 12, Ziediņš 9, Dubults 7, Liepiņš 7, Kohanovs 3, Šepte 2, Engers, Ermansons, Ivanovs.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri