Valmieras Ziņas

“Betsafe”/”Jūrmala” apspēlē “Valmiera Glass”/ViA

Lasīšanas laiks: 3 min

Sezonas lielāko zaudējumu piedzīvojusi “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” basketbola komanda, kura 20. oktobrī ar rezultātu 77:103 uz savas ādas pārbaudīja Latvijas bronzas komandas “Betsafe Jūrmalas” spēku. Spēlē pret jūrmalniekiem valmierieši saņēma mācību par to cik dārgi basketbolā maksā kļūdu pieļaušana.

Pēc divu spēļu izbraukuma sērijas sestdien “Valmiera Glass/ViA” atgriezās Vidzemes Olimpiskajā centrā, kur komanda tikās ar pērnās sezonas Latvijas trešo spēcīgāko komandu “Betsafe Jūrmala”. Maču valmierieši sāka ar šosezon jau ierasto sākumsastāvu – Edmunds Elksnis, Jānis Kaufmanis, Reinis Ermansons, Jānis Engers un Māris Ziediņš. Taču pirmās spēles minūtes bija pavisam neveiksmīgas. Jūrmalnieki ar aktīvu spēli aizsardzībā vairākkārt piespieda valmieriešus kļūdīties, pārtverot bumbas un ātrajos uzbrukumos gūstot vieglus punktus. Tas jau pašā sākumā Roberta Zeiles komandai lika nonākt iedzinējos ar 2:9, trenerim ātri liekot pieprasīt pārtraukumu. Pēc pārtraukuma “Valmiera Glass/ViA” izspēlēja vairākas sadarbības, kas noveda līdz brīviem tālmetieniem un gūtiem punktiem. Ar to Vidzemes Augstskolas studentu komandai izdevās atgriezties spēlē un pietuvoties līdz minimumam. Skanot spēles pirmo desmit minūšu beigu signālam, valmierieši atradās iedzinējos ar četru punktu deficītu – 19:23.

Otro ceturksni valmierieši iesāka ar piecu punktu izrāvienu un Valters Liepiņš izvirzīja savu komandu vadībā ar metienu no tuvas distances pēc Toma Kohanova piespēles. Ceturtdaļas laikā abas komandas saspringti cīnījās par iniciatīvu, trīs minūtes līdz puslaika beigām komandas šķirot minimālai starpībai. Taču otrā ceturkšņa noslēgumā kūrortpilsētas komanda veica izrāvienu un viesu komandas kapteinis Uģis Pinete ar precīzu trejaci aizsūtīja komandas pārtraukumā ar 11 punktu atstatumu – 39:50.

Otro puslaiku ar diviem punktiem ievadīja Kaufmanis, bet tam uzreiz sekoja Pinetes pārtverta bumba un divi punkti ātrajā uzbrukumā. Kopumā spēles laikā valmierieši savā grozā saņēma 18 punktus pēc savām kļūdām, kas lielā mērā noteica mača iznākumu. Arī groza apakšā otrajā puslaikā aizvien vairāk izpaudās jūrmalnieku pārspēks, kur jūrmalnieki sagrāba par trešdaļu vairāk atlēkušo bumbu. Kopumā viesu komanda vēl 19 punktus guva pēc izcīnītām bumbām uzbrukumā. Pirms noslēdzošajām spēles desmit minūtēm komandas šķīra jau 18 punkti (58:76).

Pēdējo desmitminūti Mārtiņa Gulbja trenētā komanda iesāka ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, praktiski atrisinot jautājumus par spēles uzvarētāju. Spēles beigās pie savas iespējas debitēt Latvijas – Igaunijas līgā tika Māris Riekstiņš un Renārs Apsītis, kuriem šis bija pirmais mačs valsts augstākajā līmenī. Mača noslēgumu komandas sagaidīja ar rezultātu 77:103, kas iezīmēja valmieriešu smagāko zaudējumu šajā sezonā.

Otro spēli pēc kārtas “Valmiera Glass/ViA” rezultatīvākais spēlētājs bija Edmunds Elksnis, sakrājot 17 punktus, bet par diviem punktiem mazāk Jānim Kaufmanim. Jūrmalnieki savukārt nodemonstrēja labu komandas sniegumu, sešiem spēlētājiem pārsniedzot desmit punktu robežu, bet rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Uģis Pinete.

 “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” – “Betsafe Jūrmala” 77:103 (19:23, 20:27, 19:26, 19:27)

Elksnis 17, Kaufmanis 15, Ziediņš 10, Dubults 9, Liepiņs 8, Engers 6, Ermansons 5, Apsītis 4, Kohanovs 2, Šepte 1, Riekstiņš.

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri