Valmieras Ziņas

“Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” pārspēj pirmos pretiniekus BK “Valga – Valka/Maks&Moorits”

Lasīšanas laiks: 3 min

Sestdien, 29. septembrī, debijas spēli jaunizveidotajā Latvijas – Igaunijas apvienotajā basketbola līgā aizvadīja “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola”, savā laukumā pārspējot pirmos pretiniekus BK “Valga – Valka/Maks&Moorits” ar 88:84.

Spēli sākuma sastāvā ar pieredzējušajiem valmieriešiem Edmundu Elksni, Jāni Kaufmani un komandas kapteini Māri Ziediņu kopā uzsāka Jānis Engers un augstākā līmeņa debitants Reinis Ermansons. Ar gūtiem punktiem mača rezultātu izdevās atklāt viesu komandas centra spēlētājam Karlam Montgomerijam, bet valmierieši ātri atguvās un spēja izvirzīties vadībā. Jāatzīmē, ka valmieriešu pirmos punktus jaunajā līgā guva Ermansons. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē septiņus punktus pēc kārtas guva Kaufmanis, sasniedzot valmieriešiem pirmā puslaika lielāko pārsvaru ar  16:8. Pirmās ceturtdaļas izskaņā “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolas” sastāvā vienlaicīgi laukumā atradās pieci spēlētāji, kuriem šī bija debija Latvijas augstākajā līmenī . Tas izpaudās zināmā uztraukumā, ļaujot viesu komandai nedaudz pietuvoties. Taču, skanot pirmo desmit minūšu beigu signālam, mājinieki bija vadībā ar 21:16.

Otrajās desmit minūtēs sevi visai labi izdevās apliecināt Klāvam Dubultam, kurš vairākkārt ļoti labi cīnījās par atlēkušajām bumbām un spēja izmantot savas iespējas arī uzbrukuma noslēgumos. Pie saspringta rezultāta otrajā ceturtdaļā izrāvienu valmieriešiem palīdzēja uzsākt Engera precīzais tālmetiens, bet pēc Elkšņa caurgājiena rezultāts kļuva 33:27. Taču arī “Valga – Valka/Maks&Moorits” nebija ieradušies atdot spēli, un puslaika pārtraukumu vienības sagaidīja pie kaujinieciska neizšķirta 43:43.

Otrā puslaika ievadā abu komandu spēlētāji iesaistījās sacīkstē par augstākā lēciena īpašnieku. Vispirms groza konstrukciju ar bumbas triecienu no augšas satricināja Kings, bet pretējā grozā ar abām rokām bumbu trieca Ziediņš. Nevienai no komandām būtisku pārsvaru trešajā spēles nogrieznī sasniegt neizdevās. Lieliska epizode līdz ar ceturtdaļas izskaņu padevās Dubultam, kurš īsi pirms beigu signāla devās caurgājienā un drosmīgi pabeidza ar diviem punktiem. Tas pirms spēles pēdējās daļas deva “Valmiera Glass/Vidzemes Augstskolas” basketbolistiem vadību ar 67:63.

Spēles pēdējās desmit minūtes ar trīs punktu metieniem uzsāka Kristofers Šepte un Valters Liepiņš, liekot pretinieku komandas trenerim sasaukt minūtes pārtraukumu. Ar ilgstošu spiedienu uz groza apakšu viesu komandai izdevās panākt līdzsvaru uz rezultāta tablo 80:80, kad bija jāspēlē vēl divas ar pusi minūtes. Robežpilsētas komandai pēdējās divās minūtēs vadību ieguva centrs Sīpoliņš, bet ar precīzu trejaci atbildēt izdevās Elksnim. Mača pēdējā minūtē no soda metiena līnijas droši punktus guva Kaufmanis, ļaujot valmieriešiem sezonu sākt ar uzvaru – 88:84.

Būtisku lomu uzvaras izcīnīšanā spēlēja pieredzējušie Valmieras basketbolisti. Jānis Kaufmanis sakrāja 20 punktus, bet ar 19 punktiem izcēlās Edmunds Elksnis. Tikai viens punkts un viena atlēkusī bumba līdz double-double rādītājiem pietrūka Klāvam Dubultam.

“Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola” – “Valga/Valka” 88:84 (21:16, 22:27, 24:20, 21:21)

Kaufmanis 20, Elksnis 19, Dubults 9 (9 atl.b.), Engers 8, Grīnbergs 8, Liepiņš 8, Ziediņš 6 (10 atl.b.), Ermansons 5, Šepte 3, Ivanovs 1, Kohanovs 1.

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri