Valmieras Ziņas

Trešdienas vētra izraisīs līdz pieciem metriem augstus viļņus

Lasīšanas laiks: < 1 min

Trešdienas vētra Baltijas jūrā pie Kurzemes izraisīs līdz pieciem metriem augstus viļņus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un kaimiņvalstu meteodienestu prognozes.

Ūdens līmenis Liepājā un Ventspilī varētu kāpt 80 centimetrus virs vidējā jeb pusmetru augstāk nekā otrdienas rītā, savukārt Vidzemes piekrastē jūra varētu pakāpties 130 centimetrus virs normas jeb par 90 centimetriem augstāk nekā otrdienas rītā.

Būtiski plūdi nav gaidāmi. Visticamāk, ūdens līmenis Rīgā – gan jūrā, gan Daugavā un citās saistītajās ūdenstilpēs – sasniegs pirmā jeb zemākā trauksmes līmeņa robežu.

Tā kā vējš pūtīs no dienvidrietumiem, Latvijā tas visvairāk plosīsies Kurzemes rietumu piekrastē, kur prognozētas vēja brāzmas līdz 28 metriem sekundē, un Ziemeļvidzemes piekrastē, kur gaidāmas brāzmas līdz 24 metriem sekundē.

Valsts lielākajā daļā trešdienas pēcpusdienā un vakarā gaidāma dienvidrietumu vēja pastiprināšanās brāzmās līdz 17-22 metriem sekundē. Sagaidāms, ka galvaspilsētā brāzmu spēks nepārsniegs 20 metru sekundē.

Tā kā kokos vēl ir lapas, vējš lauzīs vairāk koku nekā līdzīga stipruma vētrās ziemā.

Ceturtdien vējš pierims, bet tas joprojām būs brāzmains. Naktī uz piektdienu no jauna gaidāma būtiska vēja pastiprināšanās, prognozē sinoptiķi.

Nakts uz trešdienu Latvijā paies bez ievērojamiem nokrišņiem, dienas gaitā visā valstī līs, vietām Kurzemē un Vidzemē lietus būs stiprs. Savukārt ceturtdien gaidāms pārsvarā saulains laiks.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Mežs un lauks" aicina darbā MEHATRONIĶI Darba pienākumi: Veikt elektronisko iekārtu projektēšanu un izbūvi Izstrādāt un testēt iekārtas un to daļas Sniegt tehnisku palīdzību ražošanas iekārtu elektronisko sistēmu lietošanā Veikt ražošanas iekārtu elektrotehniskos un hidraulikas remonta darbus, iekārtu apskates, profilaktiskās pārbaudes un mērījumus Veikt iekārtu remontus izbraukumos pie klientiem Piedalīties iekārtu montāžas un uzstādīšanas darbos Prasības pretendentiem: Profesionālā vai augstākā izglītība elektronikas specialitātē Precizitāte, godīgums, mērķtiecība, augsta atbildības sajūta, iniciatīva Spēja komunicēt ar klientiem un komandu Pieredzi elektronikā uzskatīsim kā priekšrocību B kategorijas autovadītāja apliecība Labas datorlietotāja prasmes Svešvalodu zināšanas (angļu) Mēs piedāvājam: Dinamisku un interesantu darbu augošā uzņēmumā Saliedētu un kompetentu darba kolektīvu Sociālās garantijas un motivējošu atalgojuma sistēmu atbilstoši darba rezultātiem Apmācības Pretendentiem pieteikties zvanot 25666615 Profesija: MEHATRONIĶIS Algas izmaksas veids: Laika darba alga Darba vietas adrese: LATVIJA, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba laika veids: Normālais darba laiks Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-15 Darba sākšanas datums: 2024-05-15 Kontaktpersona: Ģirts Luste Izglītības līmenis: 1.līmeņa profesionālā augstākā izglītība

Mūsu partneri