Valmieras Ziņas

Noslēgusies projekta “Jaunie vides līderi – vides vēstneši” aktivitāte “Vasaras skola”

Lasīšanas laiks: 2 min

No 20. līdz 22. augustam RAAC “Daibe”, kur atrodas Dabas un tehnoloģiju parks “URDA”, notika biedrības “Daibes ilgtspējas centrs” aktivitāte “Vasaras skola”, kuras laikā 25 jaunieši no Krimuldas novada, Burtnieku novada, Limbažu novada, Priekuļu novada, Smiltenes novada, Valmieras, Pārgaujas novada un Beverīnas novada kopā pavadīja trīs piepildītas dienas.

Jaunieši izzināja un paplašināja savas zināšanas un prasmes par projekta trīs tēmām – “Bioloģiskā daudzveidība”, “Atkritumi kā resurss” un “Klimata pārmaiņas”. Jaunieši piedalījās Zviedrijas vēstniecības īstenotajā mākslas nodarbībā, kuru vadīja gleznotāja, tekstilmāksliniece un Latvijas Nacionālās mākslas muzeja izglītības projektu kuratore Diāna Dimza-Dimme. Kopā ar mākslinieci jaunieši radīja karikatūru, kura attēloja savu skatījumu par klimata pārmaiņām, to cēloņiem un sekām, izmantojot izejas punktu – acis. 

Projekta aktivitātes ietvars notika arī nodarbības un lekcija gan par klimata pārmaiņām, gan par nulles atkritumu konceptu, kas aicina samazināt un vispār izvairīties no atkritumu ražošanas.

Reālajā vidē tika iepazīta tēma “Atkritumi kā resurss” un projekta dalībnieki viesojās Jelgavā, PET Baltija PET pudeļu pārstrādes rūpnīcā, kur izlietotās dzērienu pudeles pārtop jaunā izejmateriālā.

Lai aktualizētu tēmu “Bioloģiskā daudzveidība”, devāmies dabā – zinoša gida vadībā tika apmeklēts bioloģiski daudzveidīgās Lielupes palienu pļavas un jaunieši piedalījās nakts un rīta orientēšanās aktivitātē pa Dabas un tehnoloģiju parka “URDA” dabas takām.

Visas aktivitātes “Vasaras skola” laikā jaunieši radīja savu vides izglītības nodarbību piedāvājumu par projekta tēmām, kur galvenais nosacījums bija, lai nodarbības ir aizraujošas, izzinošas un pašiem patiktu tajās piedalīties. Nodarbības paredz caur izzinošām spēlēm, aktīvu mācību procesu vienaudžiem vērst uzmanību par mūsu pašu ietekmi uz vidi, par iespējām to mainīt, par dažādību dabas vidē, par resursu taupīšanu un tās nozīmi turpmākajā cilvēces pastāvēšanā.

Septembrī un oktobrī jaunie vides līderi savu mācību piedāvājumu nodos saviem vienaudžiem – novadot vides mācību nodarbības Dabas un tehnoloģiju parkā “URDA”. Interesentiem būs iespēja pieteikties uz nodarbībām. Par konkrētiem datumiem vēl tiks sniegta informācija.

Projektu finansiāli atbalsta: Latvijas vides aizsardzības fonds un SIA “ZAAO”

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri