Valmieras Ziņas

Līva Lizete Glāzere (Tālava/ VBSS) – labāko sešiniekā Eiropas čempionātā BMX riteņbraukšanā

Lasīšanas laiks: 2 min

Francijā aizvadītas Eiropas čempionāta BMX riteņbraukšanā sacensības junioru, jauniešu un amatieru grupās. No Latvijas sportistiem labāko sešiniekā iekļuva četri jauniešu grupas sportisti – Līva Lizete Glāzere (Tālava/ VBSS, G14), Niks Rožukalns, Rolands Pommers un Mikus Freimanis, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Eiropas čempionāta BMX riteņbraukšanā otrajā sacensību dienā par godalgām sacentās junioru, jauniešu un amatieru grupu sportisti. Viņu vidū arī virkne Latvijas sportistu, tostarp astoņi Latvijas junioru un jaunatnes izlases sportisti.

Ar lielu interesi tika gaidītas B16 grupas sacensības, kurās Latvijas godu aizstāvēja pasaules vicečempions Niks Rožukalns, kā arī Ronalds Rītiņš un Rolands Pommers (visi Latvijas jaunatnes izlases sportisti). Līdz lielajam finālam spēcīgajā konkurencē aizkļūt izdevās Rožukalnam un Pommeram. Pusfinālos abiem attiecīgi pirmā un ceturtā vieta. Dienas noslēdzošajā braucienā Nikam Rožukalnam pēc starta neizdevās būt līderu trijniekā, tomēr gan viņš, gan arī Rolands Pommers centās uzlabot savas pozīcijas trases turpinājumā. Finišā Rožukalns ieņēma piekto, bet Pommers, kuram šis ir viens no līdz šim labākajiem rezultātiem starptautiskajās karjerā, sesto vietu.

G14 meiteņu grupā lielajā finālā iekļuva jaunatnes izlases dalībniece Līva Lizete Glāzere. Tajā spraigā un notikumiem bagātā cīņā mūsu sportiste prata izcīnīt augsto ceturto vietu. Šajā pat grupā puišiem starp astoņiem labākajiem sportistiem iekļuva Mārtiņš Zadraks. Finālā pirmajā virāžā viņš bija spiests piedzīvot kritienu, noslēgumā ieņemot astoto vietu.

Vēl viens no Latvijas sportistiem, kurš sasniedza lielo finālu, bija B13 grupā startējušais Mikus Freimanis. Trenera Jāņa Lapsiņa audzēknis, kurš pērn izcīnīja Eiropas čempiona titulu, līdz finālam bija uzvarējis visos braucienos. Noslēdzošajā braucienā Freimanim neizdevās tik labs starts, tomēr viņš nepadevās ne mirkli un prata finišēt piektajā vietā.

Junioru grupas sacensībās priekšbraucienus pārvarēja visi trīs Latvijas sportisti – Edvards Glāzers, Filips Krists Rozītis un Rinalds Jānis Kārkliņš. Tomēr neviens no viņiem neiekļuva labāko četriniekā savos astotdaļfināla braucienos.

Svētdien par godalgām sacentīsies jaunāko grupu braucēji līdz 12 gadu vecumam. Viņu vidū arī kupls Latvijas braucēju skaits.

Latvijas izlases sastāvs:

Edvards Glāzers, Tālava/ VBSS, Juniori

Filips Krists Rozītis, BMX Rīga/ AKSSC, Juniori

Niks Rožukalns, Saldus BMX klubs Ozolēni/ AKSSC, B16

Ronalds Rītiņš, Ventspils Spars, B16

Rolands Pommers, Ventspils Spars, B16

Emīls Edvards Liberts, Mārupe/ AKSSC, B15

Mārtiņš Zadraks, Mārupe/ AKSSC, B14

Līva Lizete Glāzere, Tālava/ VBSS, G14

 

Ivo Lakučs – Latvijas BMX izlases galvenais treneris

Miks Puķītis – Latvijas jaunatnes BMX izlases galvenais treneris

Artis Ozols – Latvijas BMX izlases menedžeris

Gundars Osis – Latvijas BMX izlases mehāniķis

Elvis Puroms – Latvijas BMX izlases fizioterapeits

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri