Valmieras Ziņas

Ceturtdien Valmierā asinsdonoriem būs iespēja laimēt Baskāju takas bezmaksas apmeklējumu

Lasīšanas laiks: 2 min

Ceturtdien, 12. jūlijā, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) dodas izbraukumā uz Valmieras kultūras centru Rīgas ielā 10. Ikviens donors, kurš asinis ziedos šajā dienā varēs piedalīties izlozē, lai laimētu kādu no 10 bezmaksas apmeklējumiem uz “Sajūtu parka” pastaigas maršrutu Baskāju taka, informē VADC.

Donoriem, kuri vēlēsies piedalīties izlozē būs jāaizpilda pieteikuma anketa, brīvprātīgi norādot savu vārdu, uzvārdu un telefona numuru. Starp visiem izlozēs dalībniekiem VADC izlozēs desmit laimīgos, kuri varēs doties aizraujošā pastaigā. Izlozes rezultāti tiks paziņoti piektdien, 13. jūlijā.

Baskāju taka ir 2 km gara un ir veidota no dažādiem dabas un veiklības elementiem. Takas apmeklētāji ir aicināti kopumā sajust 15 dažādus seguma veidus, ko izbaudīt ar basām kājām, lai, ejot pa oļiem, Valmieras stikla šķiedras zilajām stikla lodītēm, egļu un priežu čiekuriem, smiltīm, keramzīta gabaliņiem, mizu mulču un kastaņiem, gūtu vēl nebijušas sajūtas. Pēc pastaigas ir iespēja palutināt kāju pēdas siltās ziedu vanniņās ar gadalaikam atbilstošām piedevām – pumpuriem, ziediem, lapām un ogām.

Pērn VADC specializētais autobuss izbraukumā uz Valmieras kultūras namu devās divas reizes, kopā pieņemot 106 donorus. 2018. gadā VADC autobuss līdz šim Valmierā viesojies tikai vienu reizi.

Asins ziedot vari, ja:

  • Esi 18 – 65 gadus jauns
  • Sver ne mazāk par 50 kg
  • Dienā pirms asins nodošanas neesi lietojis alkoholu
  • Esi paēdis, izgulējies, atpūties, jūties labi
  • Esi vesels un pēdējā laikā neesi slimojis
  • Pirms tam esi lietojis veselīgu uzturu un daudz šķidruma
  • Neesi nodevis asinis vismaz 9 nedēļas, un 12 mēnešu periodā to jau neesi darījis 4 reizes (attiecas uz sievietēm) vai 6 reizes (attiecas uz vīriešiem. Pēc 6. reizes vīriešiem jāievēro 3 mēnešu pārtraukums).

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri