Valmieras Ziņas

NMPD plāno veidot brigādes ar diviem mediķiem un bez šofera (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) no 1.jūlija plāno īstenot pilotprojektu – dienas laikā lielajās pilsētās uz izsaukumiem dotos brigādes ar diviem mediķiem, kuri paši arī vadītu speciālo transportlīdzekļi, šodien, 15.maijā, Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē pastāstīja dienesta vadītāja Liene Cipule.

Cipule žurnālistiem skaidroja, ka šādas brigādes no diviem cilvēkiem paredzētas darbam lielajās pilsētās dienas laikā, kad ir augsta izsaukumu intensitāte. Kopumā šogad plānots izveidot 11 šādas brigādes – lielāko daļu Rīgā, un pa vienai – Jelgavā, Ventspilī, Valmierā un Daugavpilī.

Oktobrī paredzēta pilotprojekta izvērtēšana. Ja projekts būs veiksmīgs, tad nākamajos trīs gados kopumā varētu izveidot 45 šādas brigādes.

Cipule uzsvēra, ka šādās brigādēs strādās cilvēki, kuri tiks speciāli apmācīti un izies atlasi. Šiem cilvēkiem pirms tam būs arī jānostrādā 16 stundas ar ārstu speciālistu brigādēm. Cipule piebilda, ka šajās brigādēs speciālo transportlīdzekli jau tagad vada ārstu palīgi, nevis šoferi.

Dienesta vadītāja akcentēja, ka pašreizējie operatīvo transportlīdzekļu vadītāji netiks atlaisti.

Tiem mediķiem, kuri iesaistīties šajā projektā, par papildu pienākumiem pienāksies arī lielāks atalgojums. Runājot par mediķu interesi iesaistīties, Cipule norādīja, ka Rīgā atsaukušies 36 cilvēki.

Pamatojot šo ieceri, Cipule skaidroja, ka bija nepieciešams rast resursu dienas likmju palielināšanai. Cilvēki esot ieinteresēti strādāt nakts stundas, un tagad dienas brigādes, kas izveidotas Rīgā, nenokomplektējās, jo cilvēki neredzot jēgu biežāk nākt uz darbu, strādāt tikai dienu un nesaņemt piemaksu par nakts stundām. Lai pa dienu varētu piedāvāt piemaksu, tad jābūt arī papildu darba uzdevumiem.

    Aris Karnups - 16.05.2018

    Vai nevar ieviest ar tālvadības pulti darbināmus luksoforus priekš ātrajiem un citiem specdienestiem?

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri