Valmieras Ziņas

Valmiera piesaista darbaspēku no visas Vidzemes

Lasīšanas laiks: 3 min

Valmierā uz 1000 iedzīvotājiem, ieskaitot arī bērnus un pensionārus, ir 1012 darbavietas. Valmiera var lepoties ar vairākiem ražošanas uzņēmumiem, kas spēj nodrošināt darba vietas ne tikai pilsētniekiem, bet arī citu pilsētu un novadu iedzīvotājiem. Ieguvums uzņēmumiem – darbinieks, bet pilsētai – iedzīvotājs, cilvēks, kas ar savu padarīto darbu spēj palīdzēt pilsētai pilnveidoties un attīstīties.

Pēc Valmieras pašvaldības sniegtās informācijas, sagaidot 2018.gadu, Valmierā deklarēti ir 24856 iedzīvotāji, no tiem 62% ir darbspējas vecumā un 467 bezdarbnieki.

Pašlaik Nodarbinātības Valsts dienesta mājaslapā, sadaļā vakances varam apskatīt aptuveni 50 darba piedāvājumus dažādos uzņēmumos, savukārt vakanču portālā www.visidarbi.lv iespēja izvēlēties no aptuveni 200 dažādām vakancēm. Iespēju ir daudz:  ēdināšanas uzņēmumi, rūpniecības uzņēmumi, darbi apkalpojošā sfērā, kā arī tiek meklēti darbinieki izglītības un valsts pārvaldes iestādēs.

Viens no lielākajiem darba devējiem Valmierā ir piena pārstrādes uzņēmums “Valmieras piens”. Pēc apvienošanās ar “Rīgas Piena kombinātu” koncernā “Food Union” uzņēmumā ir palielinājies darbinieku skaits. Kā informē ”Valmieras piena” personāldaļas vadītāja Sannija Novika, uzņēmumā pašlaik strādā darbinieki ne tikai no Valmieras, bet arī citām pilsētām un novadiem: Valkas, Strenčiem, Smiltenes, Mazsalacas novada, Alojas novada u.c. Tas ļauj izdarīt secinājumus par pašu uzņēmumu kā darba devēju: ja darbinieki izvēlās šķērsot šo garo ceļu uz darbu, tad darba vieta apmierina un sniedz vēlamo.

Arī AS ”Valmieras stikla šķiedra” ir visai atzīts uzņēmums darba meklētāju vidū, ko apliecina 2.vietā Vidzemes reģionā interneta personāla atlases uzņēmuma “CV-Online Latvia” reitingā ”Top darba devējs 2017”. Uzņēmumā šobrīd strādā gan Valmieras pilsētas iedzīvotāji, gan cilvēki, kas uz darbu dodās no tuvākajām apkārtnes pilsētām un novadiem: Cēsīm, Smiltenes, Rūjienas, Limbažiem, Alojas, Priekuļu novada, Kocēnu novada. Kā liecina informācija vakanču portālos, AS “Valmieras stikla šķiedra’’ joprojām ir nepieciešami darbinieki gan Latvijā, gan arī jaunajā rūpnīcā ASV.

Pēc apkopotajiem datiem ir redzams, ka ne tikai Valmieras uzņēmumi, bet arī tuvāko pilsētu lielākie uzņēmumi ir pretimnākoši pret darba meklētājiem. Attālums nav šķērslis. Nozīmīgs faktors ir tikai tas, cik labi darbinieks var izdarīt uzticēto darbu.

Valkā esošais uzņēmums ”efn NORD,” kas ražo elektroniskos komponentus autobūves industrijai un produkciju eksportē uz Vāciju un Austriju, arī piesaista darbiniekus no plašas apkārtnes. Pašlaik viens no darbiniekiem, kas brauc uz darbu no citas pilsētas, ieņem ražošanas vadītāja amatu.

Nav noslēpumus, ka liela daļa studentu apvieno studijas ar darbu, tādēļ uzrunāju Vidzemes Augstskolas biznesa vadības 3.kursa studentu Ģirtu Ģērmani. Vidzemes Augstskolu Ģirts izvēlējies dēļ studiju programmas un nelielā attāluma no dzimtās pilsētas – Valkas. Paralēli studijām Ģirts ir strādājis Valmieras uzņēmumā “SIA LĪGA-Z” par jaunu un lietotu TOYOTA automašīnu pārdevēju – konsultantu.

Darbs “SIA LĪGA-Z” bija ļoti viegli apvienojams ar skolu, jo 3. kurss nav tik noslogots kā 1. kurss, un darba vietā pats galvenais bija sakaru uzturēšana caur telefonu un e-pastiem. Klienti pārsvarā pirms tikšanās vienojās par laiku, līdz ar to visu varēju pakārtot skolai,” pastāstīja students.

Pašlaik Ģirts ir “īstā” darba meklējumos, jo Valmiera ir pilsēta, kurā vēlētos palikt uz dzīvi. Vaicājot par kursa biedriem un draugiem, students stāsta, ka liela daļa strādā viesnīcās vai veikalos, kur ir maiņu darbs, ko viegli apvienot ar studijām.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri