Valmieras Ziņas

Ieskats Simtgades spēlfilmas „Bille” aizkadros

Lasīšanas laiks: 2 min

Līdz režisores Ināras Kolmanes pilnmetrāžas spēlfilmas „Bille” pirmizrādei jāgaida vairs tikai nedēļa – Latvijas kinoteātros to sāks izrādīt nākamajā piektdienā, 20. aprīlī. Tikmēr filmas komanda piedāvā ielūkoties filmas aizkadros, ko fotografējis Jānis Deinats.

Stāsts visai ģimenei par apņēmības pilno septiņgadnieci tapis pēc latviešu rakstnieces Vizmas Belševicas romāna Bille motīviem. Filmas darbība norit 30. gadu Latvijā. Filmas režisore Ināra Kolmane atklāj, ka filmēšana notika rakstnieces Vizmas Belševicas bērnības mājā un pagalmā – mazā Rūta, Billes lomas atveidotāja, basām kājām skraidīja pa tiem pašiem bruģakmeņiem pagalmā, pa kuriem bērnībā skraidījusi arī mazā Vizma.

Galveno lomu filmā atveido Rūta Kronberga. Viņa izvēlēta konkursā, kurā piedalījās vairāki simti meiteņu, taču filmas režisore Ināra Kolmane atceras, ka jau pirmajā tikšanās reizē ar Rūtu izveidojusies īpaša saikne. Atsaucot atmiņā aktieru atlases notikumus, Ināra saka: „Meklējot meiteni, noteicošais nebija vizuālā līdzība, bet gan spēja iejusties Billes tēlā un izdzīvot to. Rūtai, tāpat kā Billei, ir vērīgs skatiens, kas spēj pamanīt un izjust lietas, kas pieaugušajiem steigā šķiet nesvarīgas, viņas abas ir lielas lasītājas un fantazētājas.” Tagad, kad darbs pie filmas ir pabeigts, vislielāko gandarījumu sniedz apziņa, ka izdarīta pareizā izvēle.

Billes mammas lomā filmā iejutusies aktrise Elīna Vāne, savukārt tēvu spēlē Artūrs Skrastiņš. Vecmāmiņas lomu atveido Lolita Cauka. Filmā piedalās arī citi pazīstami latviešu aktieri – Lilita Ozoliņa, Gundars Āboliņš, Guna Zariņa, Pēteris Liepiņš, Vilis Daudziņš, Maija Doveika un citi.

Filma tapusi sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kino centru, Lietuvas Kino centru, Čehijas Kino centru un Latvijas, Lietuvas un Čehijas kino profesionāļiem. Pamata finansējums saņemts Nacionālā Kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei. Filmas izplatītājs Latvijā ir kompānija UzKino.

Biļetes uz filmas seansiem jau pieejamas iepriekšpārdošanā lielāko Latvijas kinoteātru kasēs un interneta vietnēs – Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Kuldīgā, Siguldā, Cēsīs, Valmierā, Smiltenē, Daugavpilī, Rēzeknē, Madonā, Jūrmalā.

Vairāk par filmu “Bille” var uzzināt, sekojot līdzi tīmekļa vietnei www.facebook.com/BilleTheFilm

 

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri