Valmieras Ziņas

LOK aicina pieteikt jaunus dalībniekus projekta “Sporto visa klase” 5.sezonai

Lasīšanas laiks: 2 min

Šodien, 9.aprīlī, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) izsludina pieteikšanos pašvaldību izglītības iestāžu 2. un 3.klasēm, kuras vēlas iesaistīties projektā “Sporto visa klase” 2018./2019.mācību gadā.

“Projektu “Sporto visa klase” šajā mācību gadā absolvēs sešas pilotklases, kuras tajā iesaistījās pirms četriem gadiem”, uzsver LOK ģenerālsekretārs un projekta idejas autors Žoržs Tikmers. “Latvijas Olimpiskā komiteja ir gandarīta, ka projekts aug, un līdz ar to esam nolēmuši mainīt projekta konceptu. Galvenā novitāte ir tā, ka projektā “Sporto visa klase” ar nākamo mācību gadu iesaistīsim 2.klases. Esam konstatējuši, ka agrāk uzsākot šo projektu, tas dos lielāku ieguldījumu skolēnu fiziskajā attīstībā, veselības uzlabošanā, klases kolektīva sadarbības un prasmes pilnveidošanā.”

2018./2019.mācību gadā projektā “Sporto visa klase” ir aicinātas pieteikties ne tikai 3.klases, bet arī 2.klases no visas Latvijas.

Jaunais projekta koncepts paredz, ka nākamais mācību gads būs pēdējais, kad projektā varēs iesaistīties no 3.klases, jo sākot ar 2019./2020.mācību gadu projekts “Sporto visa klase” uzņems tikai 2.klašu dalībniekus un katru mācību dienu jeb piecas reizes nedēļā sporta nodarbības ilgs līdz 4.klasei ieskaitot. Savukārt 5. un 6.klašu dalībniekiem trīs fakultatīvās sporta stundas nedēļā būs pēc izvēles.

Projekts paredz iesaistīto skolu 3., 4. 5. un 6.klašu skolēniem katru nedēļu nodrošināt papildus trīs fakultatīvās sporta nodarbības, kas notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu. Savukārt 2.klasēm nodarbības projekta ietvaros notiks ar LSPA izstrādātu metodisko materiālu, kas paredz vecuma grupai atbilstošas fiziskās aktivitātes.

Projekts “Sporto visa klase” 3.-6.klasei paredz 3 fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā:

  • vispārējā fiziskā sagatavotība;
  • futbola iemaņu apguve;
  • peldēšana vai sporta nodarbība svaigā gaisā.

LOK ir gandarīta par projekta ievērojamo atsaucību no pašvaldību un izglītības iestāžu puses, jo šajā četrgades posmā ir iesaistījušies vairāk kā 5200 bērnu no 230 klasēm un 67 pašvaldībām.

Projekta mērķis ir palielināt projektā iesaistīto izglītības iestāžu, klašu un audzēkņu skaitu, izstrādājot projekta metodiskās programmas 2. – 6.klašu grupām un mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, stāju, dodot motivāciju nodarboties ar sportu, kā arī vērtēt skolēnu sekmes mācībās.

Pašvaldību apstiprinātus pieteikumus no izglītības iestādēm LOK jāiesniedz līdz 2018.gada 11.maijam, nosūtot to uz e-pastu sportovisaklase@olimpiade.lv. Ar projekta “Sporto visa klase” nolikumu, pieteikuma iesniegšanas kārtību un citu informāciju ir iespējams iepazīties mājaslapā internetā sportovisaklase.olimpiade.lv.

Projektu organizē LOK sadarbībā ar “Olimpisko Solidaritāti”, pašvaldībām un Latvijas Futbola federāciju, to atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, LOK ģenerālsponsors “Latvijas Mobilais Telefons”, LOK partneris “LDz Cargo” un sporta preču veikals tīkls SIA” Sportland”.

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri