Valmieras Ziņas

Rihards Kozlovskis tiekas ar Vidzemes reģiona pārvaldes un vietējo pašvaldību darbiniekiem

Lasīšanas laiks: 3 min

Trešdien, 1.oktobrī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis tikās ar Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes un vietējo pašvaldību vadītājiem un darbiniekiem, lai pārrunātu iekšlietu nozares aktualitātes un Vidzemes reģiona pārvaldes darbības rezultātus kopš tās izveides 2009.gadā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Sintija Virse.

Tikšanās laikā iekšlietu ministrs R.Kozlovskis atzina, kā pēdējo gadu laikā situāciju Valsts policijā ir izdevies uzlabot un stabilizēt: “Ja 2011. gadā Valsts policijā atvaļināto policistu skaits bija par 275 vairāk nekā pieņemto, tad jau gadu vēlāk šī starpība tika samazināta līdz 75, kas nozīmē, ka savā darbavietā palikuši strādāt 200 policistu. Esmu pārliecināts, ja tiks īstenoti konceptuālie dokumenti – Valsts policijas attīstības koncepcija un koncepcija “Par jaunu darba samaksas sistēmu Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm” –, tad ap 2016. gadu varētu plānot jau darbinieku skaita pieaugumu. Protams, tas nenozīmē, ka īsā laikā spēsim aizpildīt visas vakances, taču

jāturpina darīt viss, lai noturētu esošos darbiniekus un panāktu, ka arvien vairāk spējīgu jauniešu izvēlas policista profesiju.

Tāpat vēl daudz darba nepieciešams ieguldīt, lai sakārtotu ne tikai policijas, bet arī pārējo iekšlietu sistēmas dienestu materiāltehnisko nodrošinājumu. Arī šis jautājums ir ārkārtīgi svarīgs, jo, lai rūpētos par iekšējo valsts drošību, ikvienam darbiniekam ir jābūt atbilstošam ekipējumam.”

Tāpat tika pārrunāts jau gadiem aktuālais jautājums par atskurbšanas vietām un to izveides nepieciešamību. “Arī šis jautājums ir aktuāls, un jāsakārto. Šajā jautājumā jāsadarbojas kā valstij, tā arī pašvaldībām un šim mērķim ir nepieciešams valsts līdzfinansējums,” pauda iekšlietu ministrs. Policija joprojām personas, kas pārlieku iereibušas, atskurbšanai nogādā policijas iecirknī, taču īslaicīgās aizturēšanas vietas tam nav paredzētas un nepieciešams izveidot vai atrast telpas, kas piemērotas šādam mērķim. Cēsīs šo jautājumu sola sakārtot un Cēsu novada pašvaldības administrācijas vadītājs Jānis Goba tikšanās laikā atklāja, ka pašvaldība ir radusi risinājumu un tiek plānots izveidot atskurbšanas vietu.

Sarunu laikā tika atzinīgi novērtēta Vidzemes reģiona pārvaldes iecirkņu sadarbība gan ar pašvaldībām, gan Pašvaldības policiju.

No vietējo pašvaldību puses tika izteikta vēlme policiju redzēt vairāk ne tikai, kad ir plašāka mēroga pasākumi, bet arī ikdienā. Taču par nožēlu, kā atzina klātesošie, ir ļoti grūti palielināt policistu klātbūtni ikdienas režīmā, ja tam nav atbilstoša finansējuma.

Tikšanās laikā par Vidzemes reģiona pārvaldes darbību šo piecu gadu laikā stāstīja pārvaldes priekšnieks Imants Mitrošenko un atzina, ka:

“Vidzemes reģions kopumā ir salīdzinoši mierīga vieta, un pēdējo gadu laikā noziedzības līmenis nav būtiski pieaudzis.

Neiepriecina situācija uz ceļiem, jo arvien turpina pieaugt to autovadītāju skaits, kas pie stūres sēžas alkohola reibumā. Autostāvietā, kur novietojam iereibušo vadītāju mašīnas, mēnesī vidēji regulāri stāvvietā atrodas 40 automašīnas. Lielākā baža ir par to, ka pieķerto vadītāju reibums pārsniedz 1,5 promiles, tātad šoferi pie stūres sēžas visnotaļ stiprā alkohola reibumā.”

Ceļu satiksme ir joma, kur policija plāno pastiprināt savu darbību.

“Pārsteidz fakts, ka autovadītājus nesatrauc bargie sodi, kas draud par braukšanu alkohola reibumā.

Acīmredzot tikai ar represīvām metodēm nav iespējams sasniegt vēlamo rezultātu, tādēļ meklēsim alternatīvus risinājumus,” pauž I.Mitrošenko.

Interesanti fakti:

  •  Vidzemes reģiona apkalpojamā teritorija platības ziņā ir lielākā no visu Valsts policijas reģionu apkalpojamām teritorijām;
  • Vidzemes reģiona apkalpojamā teritorijā ir aptuveni 65 kilometrus gara jūras robeža; 343 kilometrus gara robeža ar Igauniju un aptuveni 50 kilometrus gara robeža ar Krieviju;
  • Pavisam kopā Vidzemes reģionā ir 556 policisti. Valmierā 109; Cēsīs 91; Madonā 74; Limbažos 66; Valkā 62; Alūksnē 55; Gulbenē 54.
  • Vienam Vidzemes reģiona policistam ir jāparūpējas par 438 iedzīvotāju drošību.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Pievienojies mūsu komandai! Valmieras Valsts ģimnāzija (turpmāk – Iestāde) aicina darbā sētnieku/-ci (pilnas likmes darba slodzei) uz nenoteiktu laiku.  Darba vietas adrese: Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras novads. Ja Jūs vēlaties: • veikt Iestādes ārējos sanitārās un administratīvi saimnieciskās aprūpes darbus un ārējo labiekārtojumu kopšanu; • uzkopt Iestādei piegulošās teritorijas; • tīrīt atkritumus, lapas un sniegu no piebraucamām vietām; • nodrošināt regulāru ietvju, iebraucamo ceļu, pagalmu un zālāju kopšanu; un Jums ir: • pamatizglītība un pamatiemaņas vai pamata pakāpes profesionālā izglītība; • prasme strādāt ar dārza tehniku; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: spēja strādāt efektīvi un ātri; komunikācijas prasme; mēs piedāvājam: • atalgojumu 700 EUR pirms nodokļu nomaksas; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātiem un normatīvajos aktos noteiktajam; • drošu, estētisku un sakārtotu darba vidi. Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv vai personīgi Valmieras Valsts ģimnāzijā, adrese: Pāvila Rozīša ielā 40, Valmierā, Valmieras novadā ar norādi „Pieteikums sētnieka/-ces amatam” līdz 2024.gada 31.maijam. Tālrunis papildu informācijai: 25620010. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: SĒTNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Pāvila Rozīša iela 40, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Valsts pārvalde Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Kontaktpersona: Pieteikuma vēstuli un CV lūdzam nosūtīt uz e-pastu: vvg@valmiera.edu.lv

Pievienojies mūsu komandai! Kocēnu pirmsskolas izglītības iestāde “Auseklītis” (turpmāk – Iestāde) aicina darbā pirmsskolas izglītības mūzikas skolotāju Kocēnos (profesijas klasifikatora kods 2342 02) uz nenoteiktu laiku.   Ja Jūs vēlaties: • plānot un nodrošināt kvalitatīvu, izglītojamo vecumam atbilstošu mācību procesu; • veikt izglītojamo attīstības dinamikas izpēti; • sadarbībā ar Iestādes skolotājiem, organizēt svētkus, tematiskus pasākumus, jautrus brīžus un citas aktivitātes; • plānot savu darbību, sagatavot amata veikšanai nepieciešamo dokumentāciju; • iesaistīties Iestādes attīstības plānošanā un īstenošanā atbilstoši kompetencei; un Jums ir: • izglītība atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 569 “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”; • valsts valodas prasmes atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām; • kompetences: pozitīva, radoša un atbildīga attieksme pret darbu; psiholoģiskā noturība un augsta saskarsmes kultūra; augsta atbildības sajūta; prasme veidot lietišķu sadarbību ar izglītības iestādes darbiniekiem, bērnu vecākiem un citu institūciju darbiniekiem; mēs piedāvājam: • 0,75 likmes; • atalgojumu atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 445 “Pedagogu darba samaksas noteikumi”; • darba devēja līdzfinansētu veselības apdrošināšanu pēc pārbaudes laika beigām, kā arī citas sociālās garantijas/labumus atbilstoši darba rezultātam un normatīvajos aktos noteiktajam; • atsaucīgu kolektīvu. Curriculum Vitae (CV) un pieteikumu lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv ar norādi “Pirmsskolas izglītības mūzikas skolotājs” līdz 2024.gada 28.jūnijam. Tālrunis informācijai: 26856124. Informējam, ka pieteikuma dokumentā norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šī atlases konkursa norisi atbilstoši fizisko personu datu aizsardzības regulējuma prasībām. Profesija: PIRMSSKOLAS IZGLĪTĪBAS MŪZIKAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Kalna iela 2, Kocēni, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-28 Kontaktpersona: CV,piet.vēstuli lūdzam sūtīt uz e-pastu: auseklitis@valmiera.edu.lv

Mūsu partneri