Valmieras Ziņas

Pērnavas Koncertzālē izskanējusi Starptautiskā klavieru mūzikas diena

Lasīšanas laiks: 2 min

Šogad 100 gadu jubileju svin ne tikai Latvija, bet arī mūsu kaimiņvalstis Lietuva un Igaunija. 3.februārī Pērnavas Koncertzālē izskanēja Starptautiskā klavieru mūzikas diena, kura, kā pasākuma atklāšanā teica Pērnavas Mūzikas skolas klavieru nodaļas vadītāja Marika Kapp, ir dāvana Igaunijas simtgadei.

Koncertā, atsaucoties igauņu draugu uzaicinājumam, piedalījās arī Valmieras Mūzikas skolas skolotājas Ritmas Pētersones-Cepītes audzēkņi Emīls Čečiņš un Sanija Linda Cine.

Ierodoties Pērnavā, laipni sagaidīja pasākuma organizatori, kuri vispirms iepazīstināja ar 2002.gadā celto Pērnavas Koncertzāli, kurā atrodas arī mūzikas skola, divas zāles ar lielisku akustiku, kafejnīca un mūzikas veikals. Pēc mēģinājuma dažas minūtes atpūtai, tad sākās koncerts, kurā skanēja igauņu, lietuviešu un latviešu komponistu skaņdarbi.  Koncertā piedalījās vairāk nekā 70 jaunie pianisti no dažādām Igaunijas mūzikas skolām, Lietuvu pārstāvēja jaunie pianisti no Šauļiem, Latviju – valmierieši Emīls un Sanija Linda. Pērnavas Mūzikas skolu, kura 2019.gadā svinēs savu 75.dzimšanas dienu, pārstāvēja divdesmit septiņi jaunie pianisti.

Emīls koncertā atskaņoja skaņdarbus, kurus komponējusi igauņu komponiste Riine Pajusaar un latviešu komponists Kristaps Pētersons, savukārt Sanija Linda igauņu draugus svētkos sveica ar latviešu komponista Sergeja Austra Universa mūziku. Koncerta dalībnieki par labu sniegumu Starptautiskajā klavieru mūzikas dienā saņēma pateicību, igauņu draugi pozitīvi novērtēja Emīla un Sanijas Lindas sniegumu koncertā, īpaši izcēla Sanijas Lindas tembrāli krāsaino klavieru skanējumu.

Pēc svētku koncerta visi dalībnieki un skolotāji pakavējās draudzīgās sarunās pie svētku tortes.

Pirms došanās mājup tika apmeklēta Pērnavas vecpilsēta un jūrmala.

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri