Valmieras Ziņas

Pārvilinot vienu deputātu, no amata gāž Alojas novada domes priekšsēdētāju (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Ceturtdien, 30.novembrī, no Alojas novada domes priekšsēdētājas amata gāzta Dace Vilne (Reģionu alianse), viens no kuras vadītās koalīcijas deputātiem pieslējies opozīcijai.

Kā aģentūra LETA noskaidroja domē, par Vilnes gāšanu nobalsojuši astoņi no 15 deputātiem – četri no Latvijas Zemnieku savienības (LZS), trīs no “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) deputātiem un “KPV LV” deputāts Jurģis Rācenis.

Savukārt pret Vilnes atstādināšanu balsoja pati priekšsēdētāja, viņas vietnieks Māri Možvillo (KPV LV), trīs “Vidzemes partijas” deputāti, vienīgā “Vienotības” pārstāve domē un otra “Reģionu alianses” deputāte.

Jūnijā pēc pašvaldību vēlēšanām LZS un VL-TB/LNNK balsoja pret Vilni domes priekšsēdētājas amatā, taču viņai to izdevās saglabāt pateicoties “KPV LV” balsīm. LZS un VL-TB/LNNK toreiz domes vadītājas amatam virzīja SIA “Būsi vesels” valdes locekli Ingu Mauriņu-Kaļvu, taču viņai trūka vienas balss.

Līdzšinējās opozīcijas pārstāvis Valdis Bārda (LZS) aģentūrai LETA apgalvoja, ka Vilni rosināts nomainīt, jo viņa neesot “uzņēmusies politisko atbildību par pašvaldības budžeta sastādīšanu”, kā arī neesot nodrošinājusi informācijas pieejamību, lai deputāti pilnvērtīgi varētu pildīt savu darbu.

Tāpat Bārda pārmeta, ka Vilne esot sniegusi nepatiesu informāciju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) par lēmumu, kas attiecīgajā brīdī neesot bijis pieņemts un vēlāk arī neesot atbildis tam, ko Vilne pavētījusi ministrijai. Par kādu lēmumu tieši ir runa, Bārda aģentūrai LETA neatklāja.

Tāpat deputāts nevēlējās atklāt, kurš varētu tikt virzīts priekšsēdētāja amatam. Šobrīd arī neesot skaidrības, kad tiks sasaukta nākamā sēde, kurā ievēlēt jaunu domes vadītāju.

    Saabo - 30.11.2017

    Es par Ingu Maurinu-Kalvu!!!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri