Valmieras Ziņas

Notiks Zemessardzes mācību “Mazais Namejs 2017” viesu diena

Lasīšanas laiks: 2 min

Sestdien, 28.oktobrī Limbažu novadā notiks Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes gada lielāko mācību “Mazais Namejs 2017” viesu diena, kuru apmeklēs Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš, brigādes pakļautībā esošo bataljonu komandieri un aicinātie viesi, portālu “Valmieras Ziņas” informē seržante Kristiāna Štrāle-Dreika.

Viesu dienā paredzēta prezentācija par militāro mācību norisi, pēc tam būs iespēja vērot aizkavēšanas operāciju.

“Mazais Namejs 2017”, ko organizē Zemessardzes 2.Vidzemes brigāde, notiek no 19. līdz 29.oktobrim Limbažu un Alojas novados. Tajās piedalās vairāk nekā 700 zemessargi un karavīri no Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes vienībām, Dānijas, ASV un Igaunijas, kā arī rezerves karavīri. Mācību mērķis ir paaugstināt brigādes vienību sagatavotības līmeni, kā arī pilnveidot apakšvienību personālsastāva sadarbību, lēmuma pieņemšanas procesa iemaņas un reaģēšanas spējas.

Jau ziņots, ka lauka taktiskās mācības “Mazais Namejs 2017” notiek visā Latvijā no 19. līdz 29. oktobrim un tajās piedalās vairāk nekā 2700 zemessargu un karavīru no visām Zemessardzes vienībām, rezerves karavīri, Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes karavīri, kā arī zemessargi un karavīri no Lietuvas, Dānijas, ASV un Igaunijas. Mācības organizē Zemessardze, un tajās tiek pilnveidotas bataljona kaujas grupu prasmes aizkavēšanas un aizsardzības operāciju veikšanā, komandpunktu izvēršanā un komandvadības nodrošināšanā.

Iedzīvotāju ievērībai!

Nacionālajos bruņotajos spēkos rudenī intensīvi turpinās mācību cikls. Mācību un vingrinājumu laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Zemessardze lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem. Iespēju robežās operatīvā informācija būs pieejama bruņoto spēku Twitter profilā @Latvijas_armija.

Aicinām darbā AUTOBUSA VADĪTĀJU VALMIERAS AUTOPARKĀ DARBA PIENĀKUMI: pasažieru pārvadāšana saskaņā ar darba grafiku biļešu pārdošana darbs ar elektronisko kases aparātu pasažieru kvalitatīva apkalpošana PRASĪBAS PRETENDENTIEM: D kategorijas transportlīdzekļa vadītāja apliecība, vēlams 95. kods vēlams D vai D 1 kategorijas transportlīdzekļa vadītāja stāžs vismaz divi gadi labas saskarsmes un komunikācijas prasmes latviešu valodas zināšanas UZŅĒMUMS PIEDĀVĀ: darbu stabilā uzņēmumā darba samaksu 1850 EUR (pirms nodokļu nomaksas) pilnas sociālās garantijas daļēju ceļa izdevumu apmaksu no dzīvesvietas uz darbavietu 95. koda apmācības apmācību pirms darba pienākumu uzsākšanas veselības apdrošināšanas iespējas iespēju savienot ar darbu citā uzņēmumā ikgadējās un 95. koda apmācības CV ar norādi vakancei „Autobusa vadītājs Valmieras autoparkā” iesniegt: sūtot elektroniski uz info@vtu-valmiera.lv personīgi SIA „VTU Valmiera” personāla daļā darba dienās no plkst.13:00 līdz 16:00 („Brandeļi”, Brandeļi, Kocēnu pagasts, Valmieras novads, Reģ.nr. 40003004220) Informācijai 29231565 * Iesniegtos personas datus SIA “VTU VALMIERA” izmantos, lai konkursa kārtībā noteiktu vakancei atbilstošāko kandidātu. Ja kandidāts vēlas, lai viņa personas dati tiktu saglabāti SIA “VTU VALMIERA” iekšējā datu bāzē ar mērķi tos apstrādāt citos SIA “VTU VALMIERA” personāla atlases konkursos, tad pieteikumā vakancei lūdzam kandidātam norādīt savu piekrišanu personas datu saglabāšanai. Profesija: AUTOBUSA VADĪTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Brandeļi, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Transports / Loģistika Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31

Mūsu partneri