Valmieras Ziņas

Valmieras skolēni dodas ekspedīcijās uz uzņēmumiem un izglītības iestādēm

Lasīšanas laiks: 2 min

Ceturtdien un piektdien, 19. un 20.oktobrī, Valmierā Karjeras dienu 2017 ietvaros notika aizraujoša un nebijusi aktivitāte. Valmieras skolēni devās izbraukuma ekspedīcijās uz dažādu nozaru uzņēmumiem Valmierā un apkārtnē, kā arī apmeklēja Valmieras tālākās izglītības iestādes. Skolēnus abās dienās ekspedīcijas sākumā sagaidīja vairāku nozaru autobusi. Katrs no tiem devās pa unikālu un īpaši izstrādātu tematisko maršrutu, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras Attīstības aģentūras valdes locekle Sanda Serafinoviča.

Ceturtdien ekspedīcijās jeb izglītojošās ekskursijās devās Valmieras vidusskolēni, bet piektdien – Valmieras 7.-9.klašu audzēkņi. Jaunieši iepazina uzņēmumus un izglītības iestādes sešos tematiskajos virzienos. Tūrisma un viesmīlības maršrutā tika apmeklēts restorāns “Rātes vārti” un viesnīca “Wolmar”, kā arī tika iepazīts Valmiermuižas kompleksa tūrisma piedāvājums un iespējas Vidzemes augstskolā.

Medicīnas, farmācijas un rehabilitācijas maršrutā jaunieši devās iepazīt dažādu profesionāļu ikdienu Vidzemes slimnīcā un farmaceita ikdienu uzņēmumā SIA “Nigella”. Ekspedīcijas ietvaros skolēnu uzzināja arī vairāk informācijas par māsu profesijas apgūšanu Vidzemes slimnīcā.

Pārtikas ražošanas un tehnoloģiju maršruts skolēnus aizveda ekskursijās uz maizes ceptuvi un uzņēmumu “Liepkalni”, uz visiem valmieriešiem zināmo un iemīļoto kafejnīcu “Bastions” un uz pārtikas ražošanas uzņēmumu “Milda”. Interesantas aktivitātes skolēnus sagaidīja Valmieras tehnikumā, kurā jauniešiem ir iespēja veiksmīgi apgūt pārtikas tehnologa un citas pieprasītas profesijas.

Inženierijas, mehatronikas un metālapstrādes virzienā Valmieras skolēni devās iepazīt uzņēmumus “Valpro” un “Metāro”, kā arī izglītības iespējas, ko šajās nozarēs piedāvā gan Vidzemes Augstskola, gan Valmieras tehnikums.

Piektais tematiskais virziens jauniešus aizveda uz būvniecības, kokapstrādes, elektromontāžas un interjera uzņēmumiem. Skolēni apmeklēja SIA “Daiļrade Koks”, SIA “Byko-Lat”, SIA “Ekers”, SIA “Woltec LV” un SIA “GreyDesign”, kā arī ielūkojās būvniecības procesā jaunajā Valmieras peldbaseinā. Skolēni apmeklēja un šajos virzienos pieejamos izglītības virzienus iepazina Vidzemes Augstskolā un Valmieras Mākslas vidusskolā.

Viens no populārākajiem maršrutiem bija IT un multimediju virziens. Valmieras skolēni iepazina tādus strauji augošus un interesantus Valmieras uzņēmumus kā SIA “Wunder”, SIA “Norel IT”, SIA “Echotex” un Vidzemes televīziju. IT un multimediju virzienu Valmierā var apgūt Vidzemes Augstskolā un Valmieras Mākslas vidusskolā, kuras, protams, tika iekļautas šajā maršrutā.

Tavu iespēju ekspedīcijas “Izvēlies savu!” organizēja Valmieras Attīstības aģentūra un Izglītības pārvalde. Profesiju ekspedīcijas tika organizētas Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. Projekts tiek realizēts darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” 8.3.5. specifiskā atbalsta mērķa “Uzlabot pieeju karjeras atbalstam izglītojamajiem vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri