Valmieras Ziņas

Karjeras dienu ietvaros Valmierā noticis “Jauniešu iedvesmas forums”

Lasīšanas laiks: 2 min

Trešdien, 18.oktobrī, Karjeras dienu ietvaros Vidzemes Augstskolas telpās Tērbatas ielā 10 notika „Jauniešu iedvesmas forums”. Tas sākās netradicionāli – ar Valmieras tehnikuma garšīgajām pankūkām un karstu tēju augstskolas iekšpagalmā, tā teikt, lai jauniešiem nekurkst vēders, divas stundas klausoties vērtīgus ieteikumus un lektoru pieredzi. Jāteic, ka labas atziņas varēja arī izlasīt, jo katrs foruma dalībnieks saņēma mazu piemiņas balvu ar Valmieras Attīstības aģentūras simboliku, konfekti un kādu gudru atziņu no P.Koelju, Z.Mauriņas, Roterdamas Erasma un citu pasaules viedo krājumiem, piemēram, „Iespējams, ka cilvēka dzīvē nav nekā grūtāka par izvēli” vai „ Ģēnijs – viens procents iedvesmas un deviņdesmit deviņi procenti sviedru”.

Forumu atklāja Sanda Serafinoviča no Valmieras Attīstības aģentūras, bet katru ciemiņu muzikāli pieteica Mikus Frišvelds. Par savu karjeras ceļu un izdarītajām izvēlēm pirmais ar jauniešiem dalījās inovāciju eksperts starptautiskajos uzņēmumos Krists Krieviņš. Jauniešiem viņš ieteica uzklausīt gan vecākus, gan skolotājus, bet nepaļauties uz viņu spriedumiem, jo viņiem ir bijusi cita dzīves pieredze, kas mūsu mainīgajā laikmetā vairs neder. Ja kādreiz bija gods un lepnums visu mūžu nostrādāt vienā darba vietā, tad tagad darbs bieži vien tiek mainīts ik pa 3-5 gadiem: „Beigas nav beigas, un jūsu pašreizējā izvēle nav galīgā.”

Pēc foruma daži jaunieši atzina, ka sākumā ieradušies „ķeksīša pēc”, taču pasākums esot izdevies, bijuši interesanti dzīves stāsti, no kuriem mācīties. Jauniešiem patika arī neformālā gaisotne ar sēdēšanu uz grīdas, pufiem un spilveniem, patika, ka uzaicinātie cilvēki bija no dažādām darbības sfērām, tika pārstāvētas gan eksaktās, gan humanitārās zinības un mūzika.

Patīkami, ka no pašiem vidusskolēniem nāca atziņa, ka jauniešiem nevajag reklamēt veiksmes stāstus, kuros atzīmēm nav nozīmes, piemērus par cilvēkiem, kuri skolā bijuši nesekmīgi, bet dzīvē kļuvuši par miljonāriem. Tādu nav daudz, drīzāk izņēmums vai sagadīšanās, jo dzīvē vajadzīgas arī akadēmiskās zināšanas, jāprot apvienot dažādas intereses un izvērtēt vajadzīgo.

Jaunieši arī ieteica organizatoriem rīkot šādus pasākumus biežāk, stāstījumus papildinot ar kādu muzikālu pauzīti vai aktivitāti.

Žēl, ka daudzi Valmieras skolu jaunieši bija reģistrējušies forumam, bet kaut kādu iemeslu dēļ neieradās. Pietrūka laika, uzņēmības, ieinteresētības? Varbūt tieši viņam rakstītā vai izteiktā atziņa palika neizlasīta un nesadzirdēta? Jo – „Nekas nav par grūtu ar gribasspēku apveltītam cilvēkam.”

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri