Valmieras Ziņas

Jānis Baiks: Plānotais nākamā gada valsts budžets ir labvēlīgāks iedzīvotājiem, bet izaicinājums pašvaldībām

Lasīšanas laiks: 2 min

Valdība apstiprinātais 2018. gada valsts budžeta likumprojekts, kas iesniegts apstiprināšanai Saeimā, būs izaicinājums pašvaldībām, uzskata Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

“Var teikt, ka daļēji pašvaldību prasības izpildītas. Tagad būs likumā noteikts, ka pašvaldībām piekrītošā nodokļu ieņēmumu daļa kopā ar kompensāciju ir ne mazāk kā 19,6% no valsts konsolidētā kopbudžeta nodokļu ieņēmumiem pašvaldību budžetu stabilitātes un prognozējamības nodrošināšanai ilgtermiņā. Tas nozīmē, ka būs vairāk tiešo ienākumu. Tāpat ar nākamo gadu paredzēts minimālās algas pieaugums, kas ir pozitīvi iedzīvotājiem, bet pašvaldībām tie ir lielāki izdevumi

Pozitīvi ir nosacījumi attiecībā uz Eiropas struktūrfondu ieviešanu – drīkstēs ņemt aizņēmumu projektu priekšfinansēšanai. To izmantosim jau šogad – pašvaldības domes lēmums pārbūvēt sociālo grupu kopdzīvojamo ēku Ūdens ielā 2C, lai paaugstinātu ēkas energoefektivitāti un veicinātu atjaunojamo energoresursu izmantošanu, projekta pieteikumu iesniedzot Eiropas reģionālās attīstības fondā, kas dos iespēju segt 85% no kopējām attiecināmajām izmaksām.

Ņemot vērā, ka, pieaugot akcīzes nodoklim, pieaugs arī degvielas cenas, un tas savukārt var ietekmēt cenas gan pakalpojumiem, gan precēm, līdz ar to arī pieaugs izdevumi pašvaldībām.

Kopumā var teikt, ka šis budžets ir labvēlīgāks iedzīvotājiem, bet izaicinājums pašvaldībām, jo līdzekļi attīstībai ir jāmeklē pašvaldībām pašām, izmantojot Eiropas struktūrfondu līdzekļus, sekmīgi īstenojot ilgtermiņa aizņēmumu stratēģiju. Valmieras pašvaldība vienmēr ir domājusi par līdzekļu ieguldīšanu attīstībā, un tas ir pareizākais virziens. To pierāda, piemēram, bezdarba līmenis – vasarā Valmierā tas bija zemākais valstī. Tādējādi jāturpina iesāktais un jāstrādā attīstības veicināšanai,” portālam “Valmieras Ziņas” skaidroja Jānis Baiks.

Jau ziņots, ka 10. oktobrī Ministru kabineta sēdē valdība apstiprināja 2018. gada valsts budžeta projektu, kā arī likumprojektu par vidējā termiņa budžeta ietvaru 2018., 2019. un 2020. gadam. Nākamā gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi tiek plānoti 8,751 miljarda eiro apmērā, savukārt izdevumi – 8,952 miljardi eiro.

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri