Valmieras Ziņas

Kristaps Valters: “Valmiera/ORDO” komandā redzēsim daudz talantīgus jaunos vietējos spēlētājus (1)

Lasīšanas laiks: 3 min

Vakar, 21.septembrī, pēc “OlyBet” Latvijas Basketbola līgas nākamās sezonas dalībnieču apstiprināšanas, kļuva zināms, ka “Valmiera/ORDO” pirmo spēli 2017./2018. gada sezonā aizvadīs 27.septembrī, plkst. 18:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā uzņemot “Latvijas Universitāte” komandu.

Valmiera/ORDO šobrīd turpina gatavoties jaunajai sezonai. Tikmēr piedāvājam kluba sagatavoto interviju ar komandas galveno treneri Kristapu Valteru, kurš pastāstīs par sagatavošanās posmā paveikto, nākamās sezonas mērķiem un citām aktualitātēm.

Līdz sezonas pirmajai oficiālajai spēlei mazāk kā nedēļa, kā aizritējis līdzšinējais sagatavošanas posms?

“Gatavošanos jaunajai sezonai iesākām vēlāk kā ierasts, bet ar līdz šim padarīto esmu apmierināts. Pilnā sastāvā esam pusotru nedēļu, tāpēc būs nepieciešams laiks, lai komanda saspēlētos un katrs saprastu savu lomu komandā. Šobrīd liels uzsvars tiek likts uz fizisko sagatavotību, kā arī ļoti daudz pievēršam uzmanību darbam ar jaunajiem spēlētājiem”.

Savas spēlētāja karjeras laikā esi spēlējis pie tādiem Eiropā zināmiem treneriem kā Erigina Atamana (bijušais Turcijas izlases galvenais treneris), Sito Alonso (FC “Barcelona” galvenais treneris), Čusa Mateo (“Madrid Real” galvenā trenera asistents) u.c.

Vai tās zināšanas, ko kā spēlētājs pie viņiem esi ieguvis, izmanto arī strādājot jau kā treneris?

“Noteikti, ka spēlējot pie šāda līmeņa treneriem vari daudz ko mācīties, un atsevišķas lietas esmu paņēmis un pielietoju treniņu procesā, bet tajā pašā laikā veidoju savu trenera rokrakstu un pieturos pie tā stila, kas man pašam ir tuvākais”.

Kādu spēles stilu nākamajā sezonā piekops “Valmiera/ORDO” komanda?

“Spēlēsim pietiekami ātru (“transition”) un skatāmu basketbolu ar dažādām aizsardzības sistēmām. Protams, jāņem vērā, ka mums ir lielie spēlētāji (Iļjins un Adiņš), tāpēc mēģināsim spēlēt arī pozicionāli, izmantojot tās priekšrocības groza apakšā, ko sniedz šo minēto spēlētāju labākās kvalitātes. Plaši variēsim gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, un mēģināsim spēlēt pretiniekiem neparocīgu basketbolu ar agresīvu aizsardzību”.

“Valmiera/ORDO” komandā redzēsim daudz talantīgus jaunos vietējos spēlētājus. Vai strādāt ar jaunajiem spēlētājiem un redzēt viņu progresu sezonas laikā varētu būt viens no nākamās sezonas galvenajiem uzdevumiem?

“Tas ir viens no mūsu komandas galvenajiem mērķiem, lai tuvāko 2-3 gadu laikā kāds no mūsu komandas jaunajiem spēlētājiem sasniedz Eiropas līmeni”.

“Valmiera/ORDO” jaunajā sezonā spēlēs sev ierastajos “OlyBet” LBL un “Triobet” BBL turnīros , kādi ir kluba sportiskie mērķi šajos turnīros?

““OlyBet” Latvijas Basketbola līgā pirmais uzdevums būs iekļūt izslēgšanas turnīrā un tālāk jau skatīties pēc iespējām. Katrā ziņā nākamajā sezonā būs daudz spēkos līdzīgas komandas un prognozēju, ka cīņa par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā būs saspringta līdz pat regulārās sezonas izskaņai. Ja runājam par BBL, tad šobrīd līdz galam nav zināms tā izspēles formāts, bet pieļauju, ka arī tur mūsu pirmais uzdevums būs izkļūt no apakšgrupas”.

Visbeidzot, ko novēli Valmiera/ORDO līdzjutējiem?

“Manuprāt, līdzjutējus sagaida interesanta sezona. Mūsu komandā ir pulcēti labākie pieejamie vietējie spēlētāji (Elksnis, Iļjins, Kaufmanis), kā arī daudz talantīgu U16, U18 ,U20 izlašu dalībnieki, no kuriem vairāki nākamajā sezonā tā pa īstam sevi pieteiks pieaugušo basketbolā. No savas puses varu teikt, ka darīsim visu, lai ar savu spēli neliktu līdzjutējiem vilties! Kā jau ierasts komandas pārbūves procesā, sākumā neiztiksim arī bez zaudējumiem, bet svarīgi būs neapstāties pie pirmajām neveiksmēm un augt kopā kā komandai visas sezonas garumā. Līdzjutēju atbalsts mums būs ļoti svarīgs”!

    Robežnieks - 24.09.2017

    Pēc tik garas un saturīgas intervijas viss ir skaidrs! Te nav ko komentēt.
    Novēlu komandai cīņassparu, vēlmi uzvarēt, izbēgt no traumām un tad jau panākumi neizpaliks. Veiksmi, Valmiera ir ar jums!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Valmieras tehnikums aicina darbā METĀLAPSTRĀDES SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1402 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Labas datorprasmes Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “Metālapstrādes skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Valmieras tehnikums aicina darbā INFORMĀCIJAS UN KOMUNIKĀCIJU TEHNOLOĢIJAS SKOLOTĀJU (profesiju klasifikatora koda Nr.2320 01) Piedāvājam: 1 darba slodzi, 5 darba dienas nedēļā Stabilu atalgojumu (no 1259 EUR mēnesī par 1 slodzi (30 stundas nedēļā), pirms nodokļu nomaksas) Apmaksātu veselības apdrošināšanas polisi (pēc pārbaudes laika beigām) Apmaksātu profesionālo pilnveidi Teicamus darba apstākļus atbalstošā kolektīvā Modernu darba vidi un labus darba apstākļus Prasības pretendentam: Augstākā izglītība nozarē vai profesionālā vidējā izglītība (atbilstoši 3.profesionālās kvalifikācijas līmenim) Pozitīva un radoša attieksme pret darbu Teicama valsts valodas prasme Labas saskarsmes iemaņas Prasme strādāt ar izglītības tehnoloģijām Tālrunis informācijai: Direktores vietniece Līga Ķezbere 22011270 CV un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e pastu: personals@valmierastehnikums.lv ar norādi “IKT skolotāja vakancei” līdz 2024.gada 31.maijam plkst. 16:00. Sazināsimies ar kandidātiem, kuri tiks aicināti uz darba pārrunām klātienē. Profesija: PROFESIONĀLĀS IZGLĪTĪBAS SKOLOTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Izglītība / Zinātne Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-31 Izglītības līmenis: Augstākā izglītība (bakalaura grāds)

Mūsu partneri