Valmieras Ziņas

Foto: Ar plašu programmu sestdien turpinās Valmieras pilsētas svētki (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Sestdien, 29.jūlijā, turpinās Valmieras pilsētas svētki jeb 734.dzimšanas dienas svinības. Piedāvājam fotoreportāžu no pasākuma (fotogalerija tiks papildināta dienas gaitā).

Jau no no plkst.9.00 Lāčplēša, Tērbatas un Strautu ielās ir pulcējušies tirgotāji un amatnieki no dažādām Latvijas pusēm, atrādot jaunākos darinājumus, kārdinot ar gardumu smaržām, aicinot iegādāties gan saimniecībā, gan prāta un ķermeņa palutināšanai noderīgas preces.

Savukārt Valmieras pils un muzeja teritorijā interesenti aicināti apmeklēt “Gardēžu pili”. Tur notiek pavāru meistarklases un dažādu gardumu baudīšanu kopā ar restorāniem “Rātes Vārti”, “Dikļu pils”, “Valmiermuižas alus virtuve”, “3 pavāru restorāns Tam labam būs augt” un “Rocket Bean Roastery”, izceļot Eiropas gastronomijas reģiona aktivitātes un piedāvājumu “Ar dabu šķīvī”.

Tāpat apmeklētājus priecē “Ar Gardu muti” Latvijas lauku labumu tirdziņš un amatnieku piedāvājums, kā arī speciāla “Gardēžu pils” muzikālā programma un tematiskās radošās darbnīcas.

Pilsdrupu un muzeja teritorijā norisinās četru reģionu konkursa “Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā” Vidzemes posms, prezentējot mājās gatavotu un noformētu siera, biezpiena un maizes gardumu.

Savukārt Valmieras garšu toreiz un tagad atklāt tematiskā ekskursijā no plkst.18.00 aicinās Valmieras Tūrisma informācijas centrs.

Visas dienas laikā norisinās erudīcijas sacensības “Eiropas pieccīņa”, Valmieras Kultūras centra laukumā mazākos svētku dalībniekus aicina Bērnu piedzīvojumu parks, bet Valmieras Kultūras centrā notiek “Klucīšu diena”.

Ugunsdzēsēji pie depo un Dīvaliņa pļavās svinīgi atzīmē 150.gadadienu. Valmieras 5.vidusskolā būs iespēja iepazīt disku golfu, savukārt pie Vidzemes Augstskolas Cēsu ielā 4 ierīkota orientēšanās trase, notiek florbola, kā arī ielu basketbola turnīrs.

Svētku noskaņa valda Centrālajā laukumā pie Hanzas sienas, kur visas dienas garumā dažādi mākslinieki priecē ar muzikāliem priekšnesumiem – muzikālajā izrādē visai ģimenei “Lielais talantu šovs” un koncertā “Valmiera skan”.

Mākslas “Galerijā Laipa” no plkst.12.00 līdz 20.00 norisināsies Kārlienas pagalma svētki, aicinot apmeklēt gan izstādes, gan teātra izrādi.

Dīvaliņa pļavās norisinās Kalniešu spēles, bet no plkst.14.00 līdzjutēju atbalsts noderēs airēšanas slaloma “Valmiera viļņo” dalībniekiem, sacensībām norisinoties Dzirnavu ezeriņā. 

Savukārt Gaujas Kazu krāces “izrotāja” tradicionālā Labdarības bumbu rallija krāsainās bumbiņas.

Sestdienas vakars tika sagaidīts ar svētku koncertu Centrālajā laukumā, kur uzstājās grupa “Astro’n’out”, Intars Busulis un Abonementa orķestris. Savukārt balle būs kopā ar grupām “Dzelzs Vilks” un “Vēja radītie”.

Neparastā koncertvietā, Palejas un Lucas ielas krustojumā uz alternatīvās skatuves vakara gaisu pamatīgāk “sašūpoja” Inokentijs Mārpls, kā arī “All Day Long”, “Riga Reggea” un DJ Horens.

 

    siruaN - 30.07.2017

    Jāsaka , ka tā sauktā alternatīvā skatuve sestdien bija daudz interesantāka , kā lielā skatuve . Kaut arī nepaspēju uz Astronautiem , bet pārējo bija iespēja salīdzināt . Rīgas Regejs un All Day Long bija superlabi !

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri