Valmieras Ziņas

Vidzemes Augstskolā turpinās papilduzņemšana (1)

Lasīšanas laiks: 2 min

Vidzemes Augstskolā (ViA) studētgribētājiem no 24. jūlija līdz 4. augustam joprojām ir iespējams pieteikties uz budžeta un pašfinansētajām studiju vietām vairākās studiju programmās, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Vidzemes Augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Vera Grāvīte.

No 24. jūlija līdz 4. augustam Vidzemes Augstskolā norisinās papilduzņemšana. Pieteikšanās uz atlikušajām valsts budžeta finansētajām un pašfinansētajām studiju vietām kādā no 13 pamatstudiju un maģistra studiju programmās – Biznesa vadības, Informācijas tehnoloģijas, Mehatronikas un būvniecības, Komunikācijas un mediju vai Tūrisma un atpūtas studiju virzienos notiks klātienē Valmierā, Cēsu ielā 4, darba dienās no plkst. 10.00 līdz plkst. 14.00.

„Tiem, kas šaubās, vai šobrīd ir īstais brīdis studēt augstskolā, varu apliecināt – tas noteikti ir pienācis. Iegūtas augstākās izglītības loma nākotnē tikai pieaugs, pieprasījums pēc vienkāršu darbu darītājiem nākotnē noteikti saruks, lielu daļu šo darbu paveiks roboti. Savukārt pieprasījums pēc tādas zināšanu un prasmju kombinācijas, ko visās programmās piedāvā Vidzemes Augstskola, nākotnē tikai pieaugs,” uzsver Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš.

Noslēdzoties 2. uzņemšanas kārtai, ViA šogad saņēma 869 pieteikumus, kas ir nedaudz vairāk nekā aizvadītajā gadā.

Vidzemes Augstskola piedāvā arī dažādas studiju maksas atlaižu veidus:

  • Atlaides pamatstudijām. 60% atlaide 1. semestra studiju maksai vidusskolu absolventiem, kuriem atestāta atzīmes ir tikai izcili, teicami un ļoti labi;30% atlaide Vidzemes vidusskolu, koledžu, profesionālo vidusskolu un eko vidusskolu absolventiem.
  • Studētgribētājiem ar profesionālās vidējās izglītības diplomu – 50% atlaide gada studiju maksai 1.līmeņa profesionālajās augstākās izglītības programmās un profesionālās bakalaura programmās, ja turpina mācības iepriekš apgūtā specialitātē.
  • Atlaides maģistra studijām. 30 % atlaide ViA bakalaura programmu absolventiem un strādājot nozarē.
  • Atlaides visām studijām. 20% atlaide studentiem, kuri ar vidējo atzīmi 8 un augstāk nav tikuši budžeta grupā.  20% pēcatlaide par nozīmīgiem sasniegumiem ViA tēla popularizēšanai u.c.

Vairāk par studiju iespējām Vidzemes Augstskolā iespējams uzzināt mājaslapā: www.va.lv/, zvanot pa tālruni 26182255 vai rakstotuz e-pastu uznemsana@va.lv.

    Nav svarīgi - 11.08.2017

    Kā drīkst aicināt studēt komunikāciju un pārvaldību, ja : 1)vairākiem sz katedras pasniedzējiem ir zema kompetence, nav laika un vēlēšanās sagatavot un nolasīt lekcijas?Starptautiskās komunikācijas priekšmetā lekciju materiāls pilns ar plaģiātu.Pati pasniedzēja nespēj skaidri noformulēt grupas uzdevumu.Pēdējā brīdī mainot izpildes nosacījumus.
    2) pašā augstskolā ir vāja pārvaldība un ļoti ierobežota komunikācija?Programmas direktors, kas atbild par daudz ko studiju procesā, tikpat kā augstskolā nav sastopams (Savas zināšanas viņš tobrīd,kas gūtas par Latvijas un Igaunijas budžeta naudu, pārdod Vācijas studentiem, kamēr ViA studenti gaida ).
    3) Augstskolas noteikumos ir iestrādāti ierobežojumi, kas nav sastopami citur: “Ja esi no budžeta vietas izmests (tāpēc ka pasniedzējam nepatīc),tiesību vairs nekad nav atkārtoti studēt budžeta vietā”!
    4) Atklāts paliek jautājums, kad varēs paļauties uz augstskolas datortīklu?Piereģistrējoties studijāmuz aklo, reģistrācija nenostrādā !Varbūt pietiek taupīt naudu un beidzot atļauties iegādāties Moodle sistēmu?Lai studentiem nav jāatstāj augstskola pārpratumu dēļ?!!!

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri