Valmieras Ziņas

Vidzemes slimnīca noslēgusi sadarbības līgumu ar Sarkanā Krusta medicīnas koledžu

Lasīšanas laiks: 2 min

Vidzemes slimnīca un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sarkanā Krusta medicīnas koledža (SKMK) 27. jūnijā noslēgušas sadarbības līgumu par studentu un izglītojamo profesionālās ievirzes nodrošināšanu, portālu „Valmieras Ziņas” informēja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Noslēgtais līgums paredz sadarbību praktisku mācību nodarbību darba vidē un prakses organizēšanā māsas, ārsta palīga, māsas palīga un masiera profesijas studentiem, kā arī sadarbību profesionālās pilnveides un kvalifikācijas celšanas programmu organizēšanā Vidzemes slimnīcas medicīnas darbinieku profesionālo prasmju pilnveidei.

“Sadarbojamies jau vairākus gadus, daudzi mūsu darbinieki savas profesijas pamatus ir apguvuši tieši šajā mācību iestādē. Līdzšinējā pieredze liecina, ka mums ar koledžas vadību saskan uzskati par jauno mediķu apmācību, mūsdienīgas teorētiskās zināšanas apvienojot ar profesionālo iemaņu un praktisko apmācību modernā reālā ārstniecības vidē. Ar pilnu pārliecību varu apgalvot, ka Vidzemes slimnīcā ir labiekārtota, moderna un droša darba vide, kas studentiem ļauj apgūt un nostiprināt profesionālās prasmes augstā līmenī. Ceru, ka noslēgtais līgums dos jaunu elpu slimnīcas un koledžas sadarbībā, audzinot izglītotu  un prasmīgu jauno mediķu paaudzi,”

par noslēgto līgumu stāsta Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs

Šogad Sarkanā Krusta medicīnas koledžu absolvēja 15 Vidzemes slimnīcas darbinieces, iegūstot māsas palīga kvalifikāciju. Savukārt jau 3. jūlijā sākas pieteikšanās studijām SKMK 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības programmā “Māszinības” māsas profesijas apguvei, kur studiju prakse un studiju kursu praktiskās nodarbības iespēju robežās tiks organizētas Vidzemes slimnīcā Valmierā.

Mūsu partneri