Valmieras Ziņas

Burtnieku muižas parkā 18.jūnijā notiks Rožu svētki

Lasīšanas laiks: 2 min

Ar Valmieras novada fonda ziedotāju kluba atbalstu Burtnieku muižas parkā tiek atjaunoti puķu stādījumi. Projekta ietvaros vienā no lielākajām puķu dobēm tiks iestādītas 70 rozes.

Burtnieku parks ir valsts nozīmes kultūras piemineklis, kas ietilpst Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā ainavu aizsardzības zonā „Burtnieks”. To ir veidojusi baronu fon Šrēderu dzimta 19. gs. Mūsdienās parks ir iecienīta vieta gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem. 2017. gadā apritēs 10 gadi kopš pirmās kāzu dienas ekskursijas Burtnieku muižas parkā. Desmitā kāzu gadadiena ir rožu kāzas.

Šobrīd aktīvi norit darbs pie puķu dobes atjaunošanas. Ar ZS „Adzelvieši” tehniku dobe tika safrēzēta, ar talcinieku palīdzību tika nolasītas veco puķu saknes, ar grābekļiem izlīdzināta zeme, atvests SIA „Zelta skara” ziedotais mēslojums, sagatavotas rožu stādīšanas vietas. Projekta norisi konsultē un uzrauga daiļdārzniece Zenta Skrastiņa.  Dažādu krāsu parka rozes speciāli šim projektam tika izaudzētas stādaudzētavā „7 rozes”. Pirmās divpadsmit rozes savā izlaiduma dienā jau iestādīja Burtnieku bērnudārza „Sienāzītis” audzēkņi kopā ar vecākiem. Rožu dobi veidosim tā, lai arī pēc projekta noslēguma tās atjaunošana turpinātos. Kāzu svinētājiem Burtnieku muižas parkā, būs iespēja iestādīt savu “mīlestības rozi” šajā dobē.

Projekta noslēguma pasākums “Rožu svētki Burtnieku muižas parkā” notiks svētdien, 18. jūnijā, ar jaunās rožu dobes atklāšanu un fotoizstādi „Mīlestība”, kurā būs apskatāmas fotogrāfijas no skaistākajiem kāzu mirkļiem Burtnieku parkā.  Būs iespējams nofotografēties zem kāzu arkas. Ar skaistu „Pirmo valsi” priecēs „Valmieras balles deju klubs”, savukārt par muzikālo sveicienu parūpēsies mūziķis Kārlis Kazāks. Tiekamies rožu svētkos!

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri