Valmieras Ziņas

“Siltumnīcā” ar koncertu viesosies grupas “Pacific K” un “Lake Notion”

Lasīšanas laiks: 2 min

11.jūnijā Beverīnas novada kultūras un radošajā ostā Siltumnīca notiks grupu “Pacific K” un “Lake Notion” koncerts, informēja grupas “Pacific K” pārstāvis Kristaps Bedrītis.

“Pacific K” izveidotājs un kodols ir mūziķis Kristaps Bedrītis, kurš 2015. gada sākumā izdeva savu pirmo akustisko solo mini albumu ‘Worlds Apart EP’ un kopš 2011. gada ir uzstājies mazās koncertvietās un festivālos gan Latvijā, gan ārzemēs. 2015. gada nogalē viņam pievienojās Nauris Babris (bungas), Rihards Lībietis (ģitāra) un Kristaps Grīnbergs (bass), lai turpinātu radīt jau daudz dziļāku un piesātinātāku skanējumu. 2016. gadā grupa sniedza vairākus koncertus Latvijā, ieskaitot uzstāšanos uz “Positivus” festivāla “I Love You” skatuves. Šobrīd grupai pievienojies basģitārists Toms Kursītis.

Šī gada 11. aprīlī tika izdots grupas debijas mini albums ​”Blue Fall” (EP), kā arī video dziesmai “Solitude”, kas veidots sadarbībā ar režisoru Raiti Ābeli. “Blue Fall” (EP) ir pārdomas un sajūtas par cilvēku, dabu, to attiecībām, mijiedarbību, atbildību un savstarpēju cieņu. Albums, kas savā ziņā pārkāpj ierastās mini albuma robežas, tajā iekļautajiem skaņdarbiem nebaidoties aizplūst tālāk par ‘3:30’ formātu, un dod elpu stāstam, kas neļaujas iegrožoties.​ Stilistiski Pacific K mūzika vieno gan akustiski meditatīvus, gan alternatīvās,​ gan​ indie un blūza mūzikas elementus un ir ietekmējusies no tādiem mūziķiem, kā Fink, Ben Howard, Nick Cave, Sigur Ros u.c..

 „Grupas oriģinālmūzika iedarbojas kā magnēts, neatstājot nevienu vienaldzīgo rindās. Tai piemīt emocionāls spēks, melanholija mijas ar pārdzīvojumiem bagātiem spriedzes kāpinājumiem”, saka Berga Bazāra Vasaras festivāls.

Albumu “Blue Fall” (EP) ierakstījis Edgars Skrāģis, miksējis Arnis Račinskis, masterējis Mārtiņš Krastiņš. Tas ir pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs (Spotify, Apple Music, Deezer), kā arī grupas Bandcamp profilā. (https://pacifick.bandcamp.com/album/blue-fall-ep)

Vairāk par grupu Pacific K:
https://www.facebook.com/pacifick.org
https://www.pacifick.org

11.jūnija vakaru Siltumnīcā iesāks pavisam jauna grupa – “Lake Notion”, kurā apvienojušies Ģirts Kaimiņš, Nauris Babris un Jānis Polis. Trīs draugi, kuri iedvesmu savam skanējumam raduši rietumu mūzikā.

Koncerta sākums 20:00. Ieeja par ziedojumiem.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri