Valmieras Ziņas

Valmieras 2. vidusskolā jauna skolēnu apbalvošanas tradīcija

Lasīšanas laiks: 2 min

Kā jau katru gadu, arī šogad Valmieras 2.vidusskola lepojas ar talantīgo un gudro skolēnu skaitu, kuri piedalījušies un skolas vārdu spodrinājuši dažādās mācību olimpiādēs, zinātniski pētnieciskajos lasījumos, valsts un starptautiskā mēroga konkursos, tādos kā „Ķengurs”, „Krievu lācītis”, „Tatjanas diena”, „Pazīsti savu organismu!”, intelektuālais maratons u.c.

Šogad izcilo skolēnu apbalvošana, kas nu jau skolā kļuvusi par ikgadēju pasākumu, tika pārvērsta jaunā tradīcijā – Valmieras 2.vidusskolas zvaigznāja atklāšanā.

Pie debesīm daudz zvaigžņu un zvaigznāju, bet mūsu skolai – savs, kurā tika ierakstīti talantīgāko audzēkņu, viņu vecāku un  skolotāju vārdi.

Šogad Valmieras 2.vidusskolā tika apbalvoti 24 skolēni, daudzi no tiem, kas piedalījušies un skolas vārdu nesuši valsts olimpiādēs un starptautiskajos konkursos. Šeit var minēt 12.klases skolnieku A.Tomaševiču, kura zinātniski pētnieciskais darbs guva 2.vietu starptautiskā līmenī – Maskavas zinātniski – praktiskajā izglītojamo konferencē “Solis nākotnē”, kā arī ZPD lasījumos Vidzemes reģionā. Priecē Denisa Zeicmaņa STEM priekšmetu sasniegumi matemātikas (3.vieta) un fizikas (atzinība) olimpiādēs. Savukārt Viktorija Leškeviča, 8.klases skolniece, ieguva atzinību latviešu valodas (mazākumtautību programma) valsts olimpiādē, bet Anastasija Šamkova, 8. klases skolniece, Valsts krievu valodas un literatūras 31. atklātajā olimpiāde – 3.vietu.

Pasākumā tika godināti arī sporta laureāti, kas ar sportu nodarbojas profesionāli: brāļi Matvejs un Savelijs Suharževski (triatlons), Anastasija Agējeva (daiļslidošana), Marija Šeļepina un Aleksandrs Madijarovs (vieglatlētika), Maksims Tihomirovs (svarcelšana), Kristina Zomera (jāšanas sports), Žans Kristiāns Cepeļevs, Ņikita Cepeļevs, Aļeksejs Žukovskis (futbols).

Zvaigznājā ir ierakstīts arī 12.klases skolnieka Aļekseja Jakovļeva vārds, kurš kļuvis par Vidzemes līgas čempionu hokejā un tika atzīmēts kā līgas labākais uzbrucējs.

Apbalvošanas ceremonijā pateicības vārdi tika veltīti arī skolas pedagogiem, kuri saņēma simboliskas piemiņas veltes. Tieši skolotāji ir virzošais spēks un dzinulis, kad skolēnus dažubrīd pārņem slinkums vai neticība saviem spēkiem.

Pasākuma laikā ikviens varēja pārliecināties par Valmieras 2.vidusskolas skolēnu daudzveidīgajiem talantiem, vērojot „Mūsdienu deju konkursa” laureātu moderno deju grupas „Justify” krāšņos priekšnesumus, Vidzemes reģiona un  novada izteiksmīgās runas konkursa uzvarētāju Marka Titko, Danielas Žarčenko un Amēlijas Bojāres uzstāšanos.

Būvniecības uzņēmums SIA Braga reģ.Nr. 40203105198, jur.adrese “Līgotnes”-8, Dikļi, Valmieras nov., LV-4223, kas specializējas dažādu būvniecības pakalpojumu nozarē (ēku būvniecība, fasādes, jumtu rekonstrukcija, plaša profila iekšdarbi),  aicina savā kolektīvā Palīgstrādniekus/ces Galvenie pienākumi:  Darbs Rīgas objektā Darba vietas sakārtošana atbilstoši darba drošības noteikumiem un tehnoloģijas prasībām. Materiālu sagatavošana Strādāšana un saudzīga rīkošanās ar rokas un vienkāršiem elektriskiem instrumentiem Veikt vienkāršus nojaukšanas darbus, masīvo sienu un pamatu labošanas, starpstāvu pārsegumu atsevišķu elementu nomaiņas, vienkārša apmetuma pielabošanas un izveides, vienkāršu grīdas pamatņu labošanas un izveides, vienkāršu koka konstrukciju izbūves darbus, kā arī veikt vienkāršus krāsošanas un tapešu līmēšanas darbus; veikt citus ēku, dzīvojamo namu, saimniecības ēku, ražošanas ēku un citu ēku remontdarbus Prasības kandidātiem : Vismaz 3 gadu pieredze un/vai atbilstoša izglītība;  Tehniskā domāšana, labas komunikācijas spējas un sadarbības prasmes;  Prasme atlasīt materiālus un veikt to pirmapstrādi Precizitāte un atbildības sajūta Vēlme strādāt un pozitīva domāšana;    Uzņēmums piedāvā Konkurētspējīgu atalgojumu un sociālās garantijas;  Stundas likmi no 5.70- 6.50 EUR/stundā pirms nodokļu nomaksas;  Pilnas slodzes darba laiku;  Labus darba apstākļus profesionālā un draudzīgā kolektīvā;  Profesionālās attīstības un izaugsmes iespējas;  Interesentiem zvanīt pa tālruni 20333311 vai rakstot uz e-pastu: braga.sia@gmail.com  Profesija: PALĪGSTRĀDNIEKS Darba vietas adrese: LATVIJA, Līgotnes - 8, Dikļi, Dikļu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Darbības joma: Būvniecība / Nekustamais īpašums Pieteikto vietu skaits: 5 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-30

VSIA “Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca”  aicina savā komandā uz nenoteiktu laiku: Apkopēju uz pilnu darba slodzi Darba pienākumi: veikt nodaļas telpu tīrīšanas un uzkopšanas darbus atbilstoši higiēniskā un pretepidēmiskā režīma plāna prasībām; uzturēt darba kārtībā nepieciešamo inventāru. Prasības kandidātiem: godprātīga attieksme pret darbu un augsta atbildības sajūta; spēja strādāt kvalitatīvi un intensīvi, spēja strādāt komandā; valsts valodas zināšanas saskaņā ar Valodas likumu; Piedāvājam: amatam atbilstošu, konkurētspējīgu un stabilu atalgojumu;  pretimnākošus un profesionālus kolēģus;  darbam nepieciešamo apmācību; teicamus darba apstākļus sakārtotā vidē; veselības apdrošināšanu pēc 6 mēnešu darba slimnīcā. Darbs uzsākams nekavējoties vai pēc vienošanās. Atalgojums: stundas tarifa likme 5.12 EUR pirms nodokļu nomaksas, papildus noteikta piemaksa par darbu kaitīgos apstākļos. Atbilstoši VSIA “Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca” iekšējiem normatīvajiem aktiem un darba vides risku novērtējumam ir noteikta piemaksa par darbu īpašos apstākļos – 10% no noteiktās mēnešalgas. Pretendenti aicināti pieteikties, iesniedzot profesionālās darbības aprakstu (CV) sūtot uz e-pastu - svetlana.karanikova@strencupns.lv vai pa pastu uz adresi - Valkas iela 11, Strenči, Valmieras novads, LV-4730, ar norādi vakancei “Apkopējs” līdz 27.06.2024. Jautājumu gadījumā zvanīt VSIA “Strenču psihoneiroloģiskā slimnīca” personāla vadītājai Svetlanai Karaņikovai, tālr. 25480530. 1) Pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi. Profesija: APKOPĒJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Valkas iela 11, Strenči, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Veselības aprūpe / Sociālā aprūpe Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-06-27

Mūsu partneri