Valmieras Ziņas

Veikalu tīkla “top!” pārstāvji ar zemkopības ministru pārrunās iespējas atbalstīt vietējos ražotājus

Lasīšanas laiks: 3 min

Šodien, 10.septembrī, Limbažos tiksies lielākā vietējā veikalu tīkla “top!” vadība ar zemkopības ministru Jāni Dūklavu, lai pārrunātu iespējas atbalstīt Latvijas pārtikas produktu ražotājus un veicinātu Latvijā ražoto pārtikas produktu pieejamības palielināšanos veikalu plauktos. Tikšanās piedalīsies arī Limbažu domes priekšsēdētājs Māris Beļaunieks, informēja veikalu tīkla “top!” mārketinga vadītāja Ilona Bukša.

Jānis Dūklavs, zemkopības ministrs :

“Šobrīd tas ir svarīgāk nekā jebkad iepriekš meklēt papildu iespējas, kā atbalstīt Latvijas pārtikas produktu ražotājus un veicināt to produktu noietu tirgū.

Esmu vairākkārt ticies ar visiem tirdzniecības tīkliem kopā, nevalstiskajām organizācijām un ražotājiem, lai pārrunātu šo tēmu. Kopumā man ir gandarījums, ka šobrīd valstī ir vērojama tendence palielināties dažādām aktivitātēm un kampaņām par Latvijā ražotās produkcijas pieejamības veicināšanu gan no tirgotāju, gan ražotāju puses.”

Vizītes laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apmeklēs šovasar jaunatklāto veikalu „top!” Limbažos, kur klātienē apskatīs pirmo reģionālo Latvijas ražotāju stendu “Ražots Limbažu novadā”, Latvijā ražoto produkciju un “top!” pašražoto produkcijas klāstu. Tomēr galvenais mērķis vizītes ietvaros abām pusēm ir pārrunāt iespējas veicināt Latvijā ražoto pārtikas produktu pieejamības palielināšanos veikalos, tostarp sadarbību ar zemniekiem ar mērķi atbalstīt Latvijas lauksaimniecības produkcijas ražotājus.

Edvīns Bergmanis, veikala tīkla “top!” līdzīpašnieks :

“Jau kopš “top!” veikalu tīkla izveides sākuma esam atbalstījuši vietējos ražotājus un veikalu plauktos īpašu uzmanību pievērsuši Latvijas ražojumiem, jo esam Latvijas uzņēmumus ar 100% pašmāju kapitālu un mums vienmēr ir rūpējuši savi cilvēki.

Šobrīd apmēram 2/3 no kopējā “top!” veikalu tīkla produktu klāsta veido tieši Latvijā ražotās preces. Turklāt tādās preču grupās kā piena produkti, gaļas produkti, maize un maizes izstrādājumi vairāk nekā 90% no visa sortimenta veido tieši Latvijā ražotā prece.”

Tā kā veikalu tīkls “top!” ikdienā plaši sadarbojas ar vairāk nekā 150 reģionālajiem ražotājiem un 40% iepirkuma katrs partneris veic pēc saviem ieskatiem,

tikšanās laikā tiks pārrunātas arī sadarbības veicināšanas iespējas starp veikalu tīklu un reģionālajiem ražotājiem, īpašu uzsvaru liekot uz zemnieku saimniecībām un lauksaimniecības produktu ražotājiem, kuri ikdienā nevar piegādāt savu produkciju lielajām ķēdēm.

Ar preču zīmi “top!” Latvijā šobrīd darbojas 202 pārtikas veikali, no tiem 105 “top!’ un 97 “mini top!” veikali, kuri pieder 17 vietējiem uzņēmumiem: SIA ‘Firma Madara 89″, AS “LPB”, AS “Diāna”, SIA “Lars Limited”, SIA “Gabriēla”, SIA “Dekšņi” SIA “Mārksmens”, SIA “Madara 93”, SIA “AA & Co”, SIA “Krista – A”, AS “Roga – Agro”, SIA “ESSA”, SIA “G.A.L.”, SIA “Lekon”, SIA “Ogres Prestižs”, SIA “Pārtikas veikalu grupa” un SIA “Oregano”. “top!” ir nacionālais veikalu tīkls, kurš dibināts 2000. gadā, tajā strādā ap 3000 darbinieku un pa šiem gadiem tas ir ķluvis par vienu no lielākajiem pārtikas veikalu tīkliem Latvijā.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri