Valmieras Ziņas

Zemessardzes 22.kājnieku bataljonā norisinās Atvērto durvju diena (+VIDEO)

Lasīšanas laiks: 2 min

Ceturtdien, 4.maijā, ikvienam interesentam ir iespēja doties uz Zemessardzes 22.kājnieku bataljona militāro bāzi “Kaugurmuiža”, kur Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienas ietvaros norisinās Atvērto durvju diena. Šāds pasākums tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas.

Interesenti tika iepazīstināti ar tehniku, ieročiem un aprīkojumu, ko izmanto Zemessardzē, kā arī varēja noskaidrot informāciju par iespēju savu nākotni saistīt ar profesionālo dienestu vai arī kļūt par brīvā laika karavīru vai zemessargu. Apmeklētāji varēja apskatīt “Kaugurmuižas” teritoriju, uzvilkt un izmēģināt bruņu aprīkojumu, turēt rokās ieročus un granātas, kā arī iekāpt autotransportos.

Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) Zemessardzes 22. kājnieku bataljona komandieris Gvido Brenneris stāsta, ka viņi paši arī mēdz doties uz skolām un stāstīt par Zemessardzi un NBS, taču tad nav iespējams aizvest un parādīt visu. “Mēs braucam un stāstam, bet jauniešiem nav iespējas redzēt tehniku un lielu daļu no aprīkojuma. Atvērto durvju dienās jebkurš interesents var atnākt un redzēt visu.”

Atvērto durvju dienās klātesoši bija arī profesionālā dienesta karavīri un zemessargi, kas uzmanīja, lai teritorijā valdītu kārtība, kā arī pastāstītu pasākuma apmeklētājiem interesējošo un svarīgāko informāciju par autotransportu vai ekipējumu.

“Es vēlējos atnākt un apskatīt kaut ko jaunu, līdz šim neredzētu un neiepazītu. Arī bērnam ir ļoti interesanti, jauna pieredze un zināšanas,” stāsta Madara no Valmieras.

“Es savu dzīvi esmu sasaistījis ar Zemessardzi, jo darbojos 22.kājnieku bataljonā, tikai Smiltenes nodaļā. Atnācu līdzi, lai ģimenei parādītu, kā izskatās Zemessardzes aprīkojums un pastāstītu par to,” stāsta valmierietis Gunārs.

Deviņus gadus vecais valmierietis Emīls atzīst, ka savu dzīvi saistīt ar Zemessardzi vismaz pagaidām neplāno. “Man vienkārši ļoti patīk ieroči un uzzināt jaunas lietas par tiem. Kad būšu sasniedzis atļauto vecumu, pats gribētu nopirkt sev bazuku.” Pasākumu nolēmis apmeklēt, jo tas šķitis interesanti. “Tanki un bruņumašīnas man nepatīk tik ļoti, kā ieroči.”

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri