Valmieras Ziņas

4.maijā aicina piedalīties dižpriežu marķēšanā Kauguru vērī

Lasīšanas laiks: 2 min

Lielie koki ir viena no Latvijas bagātībām, tāpēc tos nepieciešams saglabāt un aizsargāt. Godinot 2017.gada koku Latvijā – parasto priedi, visi interesenti aicināti ceturtdien, 4.maijā, Latvijas Neatkarības deklarācijas atjaunošanas dienā, uz praktisku vides izziņas pasākumu “Dižpriežu marķēšana Kauguru vērī”, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Tikšanās plkst.11.00 Linarda Laicena ielas galā, blakus garāžu kooperatīvam, kur sākas Kauguru vēris. Dabas aizsardzības pārvaldes valsts vides inspektore Gunta Kanapole ar ozollapas piktogrammu marķēs Kauguru vērī augošās dižpriedes. Vides inspektore pastāstīs, kuras priedes ir sasniegušas dižpriedes vecumu, kā to noteikt, kā tiek veikta dižkoku reģistrēšana un kādu aizsardzību saņem valsts nozīmes dižkoki.

“Pasākuma laikā dosimies pastaigā līdz bijušajam Danču placim, kas atrodas otrpus Gaujas attekai pie Nacionālo bruņoto spēku atbalsta bāzes “Kaugurmuiža”. Meklējot un marķējot dižpriedes, aicinām pasākuma dalībniekus arī vākt mežā atrastos atkritumus, kas ilgi nesadalās un traucē baudīt dabas skaistumu,” aicina L.Bieziņa.

Pastaigas maršruts vedīs arī pa meža takām. Tas nav sarežģīts, taču kritušo koku dēļ pastaigu būs apgrūtinoši veikt ar bērnu ratiņiem.

Kā pastāstīja pašvaldības pārstāve, dižpriežu marķēšana Kauguru vērī ir Valmieras pilsētas pašvaldības vides izglītības darbs, kas pieteikts ZAAO vides iniciatīvai “100 darbi Latvijai”. Tā veltīta Latvijas simtgadei ar mērķi apvienot iedzīvotāju idejas, resursus un darbaspēku, lai līdz 2018.gada 18.novembrim kopīgiem spēkiem paveiktu vismaz 100 nozīmīgus darbus vides sakopšanā un izdaiļošanā, kā arī vides izglītībā.

Pēc pastaigas līdz plkst.16.00 Nacionālo bruņoto spēku atbalsta bāzē “Kaugurmuiža” Cēsu ielā 54 iespējams apmeklēt Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīto atvērto durvju dienu. Tās laikā apmeklētājiem iespējams iepazīties ar “Kaugurmuižas” vēsturi, kā arī iespējām nākotnes karjeru saistīt ar profesionālo dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos vai aktīvi pavadīt savu brīvo laiku Zemessardzes sastāvā. Plašāka informācija pieejama šeit.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA "Lat Met" pamatā ir metālapstrādes uzņēmums, kas specializējies praktisku dekoratīvo metāla izstrādājumu ražošanas jomā (vieglie metāla izstrādājumi), pasūtījumi tiek izgatavoti gan pēc privātpersonu, gan industriālo klientu pasūtījumiem. Margas, kāpnes, tirdzniecības stendi, vides priekšmeti, parka soliņi, velo statīvi, nojumes, metināti nestandarta izstrādājumi būvniecībai un mašīnbūvei. Sadarbības partneri Latvijā un Skandināvijā. SIA "LAT MET" aicina darbā metinātāju Galvenie amata pienākumi: Metināšanas darbi izmantojot MIG/MAG, jāmetina margas, kāpnes u.c. Metināšanas darbu veikšana vadoties pēc rasējumiem SIA "Lat Met" nodrošina: Darba veikšanai nepieciešamos apstākļus, vidi un iekārtas Paveiktajam darbam un kvalifikācijai atbilstošu atalgojumu Prasības pretendentiem: Darba pieredze metināšanā (metālapstrādē) Spēja patstāvīgi un kvalitatīvi veikt darba uzdevumus Prasme lasīt tehniskos dokumentus Pozitīva attieksme, motivācija strādāt un mācīties Par priekšrocību tiks uzskatīts: Pieredze metālapstrādē Prasme metināt ar TIG Darba vieta: Rubenes metāla apstrādes cehs "Meistari", Rubene, Kocēnu pag., Valmieras nov., LV-4227 (300 metri no Rubenes baznīcas), saskaņā ar montāžas grafiku klientu objektos. Atalgojums : 1460,00 EUR (Bruto) Papildus informācija Mob. 27314092 (Artis) Profesija: METĀLMATERIĀLU METINĀTĀJS Darba vietas adrese: LATVIJA, Meistari, Kocēnu pag., Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ražošana Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-29

Mūsu partneri