Valmieras Ziņas

Vidzemes Augstskolā norisināsies pirmais starptautiskais virtuālās un papildinātās realitātes “Hackathon”

Lasīšanas laiks: 2 min

No 28. līdz 30. aprīlim Vidzemes Augstskolā (ViA) notiks pirmais starptautiskais “Hackathon” Baltijas valstīs kopā ar virtuālās un papildinātās realitātes jomas profesionāli no ASV – Trondu Nilsenu, pulcējot vismaz 30 dalībniekus no Latvijas un kaimiņvalstīm, portālu “Valmieras Ziņas” informēja ViA sabiedrisko attiecību speciāliste Vera Grāvīte.

“Hackathon” ir pasākums cilvēkiem, kuriem interesē paplašinātās un virtuālās realitātes tehnoloģijas, kas vēlas eksperimentēt un realizēt savas idejas. Pasākuma mērķis ir pulcēt cilvēkus ar dažādām pieredzēm, lai komandās radītu iedvesmojošus un lieliskus produktus vai risinājums.

Arnis Cīrulis, Vidzemes Augstskolas asociētais profesors un viens no “Hackathon” organizatoriem, stāsta, ka ir tik daudz realitāšu – virtuālā, papildinātā, jauktā, miksētā, paplašinātā: “Kura no tām ir īstā? Atbildes ne tikai noskaidrosim, bet arī radīsim un rādīsim!” 

Virtuālo un paplašināto tehnoloģiju attīstības epicentrs atrodas Sietlā, ASV, tāpēc dalībnieki strādās ar ļoti cienījamu un pieredzējušu mentoru šo tehnoloģiju jomā – Trondu Nilsenu, kā arī uzņēmējdarbības jomas pārstāvjiem – Overly, Anatomy Next, Accenture u.c., kas ikdienā strādā ar paplašinātās un virtuālās realitātes tehnoloģijām.

Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja strādāt ar Google Tango (Lenovo Phab 2 Pro), Microsoft Hololens, HTC Vive, Oculus Rift, Samsung Gear, Xbox Kinect Windows un citām tehnoloģijām.

Labāko ideju autori tiks apbalvoti ar lieliskām balvām no “Hackathon” sponsoriem. Pasākumu organizē Vidzemes Augstskola kopā ar Overly un AnatomyNext.

Aktualitātēm par pasākumu seko http://hackathon.lv/ un sociālajos medijos.

Mūsu partneri