Valmieras Ziņas

Par VPČ 2016/2017 čempiona titulu cīnīsies Valmiera Glass un Rūjiena

Lasīšanas laiks: 2 min

Svētdien, 9.aprīlī, Valmieras Pilsētas čempionāta (VPČ) basketbolā 2016./2017 tika aizvadīti pusfināli gan 35+, gan 1.līgā, noskaidrojot komandas, kas 15.aprīlī cīnīsies par VPČ čempiona titulu. Nedēļas nogalē uzvaras izcīnīja komandas „Valmiera Glass”, „Oši”, „Old Crabs/Limbaži”, „Smiltene” un „Rūjiena”.

Pirmās līgas pusfinālu pāros tikās komandas „Valmiera Glass” un „Klondaika”, kā arī „Rūjiena” un „Beverīnas Kuiļi”, kur pāros pa vienai uzvarai sērijā pirms šīs nedēļas mačiem – „Valmiera Glass” un „Rūjiena” komandām. Pusfinālu cīņas notiek līdz divām uzvarām sērijā. Šajā nedēļas nogalē pirmie laukumā cīnījās „Klondaika” ar „Valmiera Glass”, kur spēles izskaņā uzvaru izdevās gūt „Valmiera Glass” komandai, spēli noslēdzot ar rezultātu 79:71, tādējādi nodrošinot sev vietu VPČ 2016/2017 finālā un iespēju cīnīties par šīs sezonas čempiona titulu. Starp „Rūjiena” un „Beverīnas Kuiļi” komandām šajā spēlē pārākumu parādīja „Rūjiena”, spēli noslēdzot ar rezultātu 93:82. Rūjienieši VPČ finālā stāsies pretī „Valmiera Glass” un cīnīsies par čempiona titulu.

35+līgā svētdien laukumā tika aizvadītas cīņas pusfinālos, kā arī spēle par 5.-7.vietu. Spēlē starp komandām „Oši” un „Valleta”, kuriem spēle noritēja par 5.-7.vietu, pārliecinošu uzvaru izcīnīja „Oši”, noslēdzot spēles rezultātu ar 97:59. Pēc šīs spēles tapa skaidri 5.-7.vietas ieguvēji, kur 5.vietā ierindojās – „Oši”, sestajā – „Valleta”, bet 7.vietu izcīna pagājušā gada 35+ līgas čempioni – „Banāni”. Pusfināla cīņā kā pirmie startēja „Old Crabs/Limbaži” un „Veikals Pus 12” komandas. Sīvā cīņā uzvarētājs noskaidrojās tikai pēdējās minūtēs, kur „Old Crabs/Limbaži” spēja izrauties vadībā un maču noslēgt ar rezultātu 68:56. Otrajā pusfināla cīņā tikās „Smiltene” un „ViA 35+”. Uzvaru mačā svinēja smiltenieši, kas rezultātu noslēdza ar 71:66. Šodien uzvaras svinošās komandas „Old Crabs/Limbaži” un „Smiltene” ir nodrošinājušas sev iespēju cīnīties VPČ finālā.

Par Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā 2016/2017 tituliem sacentīsies komandas „Valmiera Glass” un „Rūjiena”, bet par čempiona titulu 35+ līgā cīnīsies „Old Crabs/Limbaži” un „Smiltene” komandas. VPČ fināli norisināsies 15.aprilī Valmieras 5.vidussklas sporta zālē.

Individuāli veiksmīgākie spēlētāji1.līgā: Oto Grīnbergs (Valmiera Glass) 28pt, 12ab, 4rp; Toms Kohanovs (Klondaika) 30pt, 8ab, 6rp; Rainers Kalniņš (Beverīnas Kuiļi) 31pt, 5ab,4rp; Agnis Brauns (Rūjiena) 21pt, 9ab,7rp.

35+līgā: Ingars Veide (Oši) 43pt, 9ab, 12rp; Ronalds Rusmanis (Valleta) 16pt, 8ab; Gatis Preimanis (Old Crabs/Limbaži) 15pt, 10ab,4rp; Kaspars Kubliņš (Veikals Pus 12) 11pt, 4ab; Uldis Slapjums (Smiltene) 17pt, 6ab; Jānis Mūrnieks (ViA 35+) 27pt, 6ab.

Turnīru organizē Valmiera Glass ViA Basketbols sadarbībā ar Valmieras Pilsēta pašvaldību un atbalstītājiem Valleta, Tālavas sidrs, Ballzy veikals un Bārs “Tinte”.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

Mūsu partneri