Valmieras Ziņas

Hudjakova simboliskajā pieciniekā, „Valmiera/ORDO” sieviešu komanda JSBL sezonu noslēdz ceturtajā vietā

Lasīšanas laiks: 4 min

Šajā nedēļas nogalē, 8. un 9. aprīlī Rīgā tika aizvadītas izšķirošās cīņas par Jaunās Sieviešu Basketbola līgas (JSBL) medaļām, kurās piedalījās arī Alvila Kaufmaņa trenētā „Valmiera/ORDO” sieviešu komanda. 8.aprīlī notikušajā pusfināla spēlē „Valmiera/ORDO” sieviešu komanda ar rezultātu 49:67 piekāpās „RSU-2” komandai, savukārt 9.aprīlī spēlē par trešo vietu ar rezultātu 47:71 atzina BK „Jelgava” komandas pārākumu, tādejādi sezonu noslēdzot ceturtajā vietā.

JSBL Final Four simboliskajā pieciniekā vietu izpelnījās „Valmiera/ORDO” sieviešu komandas spēlētāja Ivanda Hudjakova, bet par JSBL šīs sezonas uzvarētājām kļuva „Daugavpils Universitāte” komanda, kuras turnīra finālā ar rezultātu 68:64 pārspēja „RSU-2”.

8.aprīlī JSBL pusfinālā valmierietes sacentās ar „RSU-2” komandu. Pats spēles sākums veiksmīgāks padevās „RSU-2” komandai, kuras pēc četrām spēlētajām minūtēm bija panākušas astoņu punktu pārsvaru (2:10). Valmierietes ceturtdaļas turpinājumā pamazām sāka atspēlēties un tās izskaņā noformēja izrāvienu piecu punktu izteiksmē. Pēc spēles pirmajām desmit minūtēm valmierietēm bija piecu punktu deficīts (11:16). Spēles otrajā ceturtdaļā valmierietēm izdevās ne tikai noķert studentes, bet arī izvirzīties vadībā. Tās piektajā minūtē valmierietes pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā (23:20), bet otrās ceturtdaļas gaitā valmierietes divas reizes bija panākušas arī piecu punktu pārsvaru. Līdz pirmā puslaika beigām rīdzinieces četrus punktus atspēlēja un pēc spēles pirmās daļas valmierietēm saglabājās minimāls pārsvars (29:28).

Otrā puslaika pirmajā pusē turpinājās līdzvērtīga cīņa un vēl trešās ceturtdaļas vidū rezultāts bija neizšķirts (35:35). Diemžēl trešās ceturtdaļas otrā puse un, kā vēlāk izrādījās, arī atlikušā spēles daļa aizritēja rīdzinieču zīmē. Divas reizes trešajā ceturtdaļā studentes bija panākušas astoņu punktu pārsvaru, bet līdz tās izskaņai valmierietēm izdevās divus punktus no handikapa atspēlēt (40:46). Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā valmierietes rezultāta starpībā tuvāk par četriem punktiem vairs netika un rīdziniecēm kontrolējot notikumus laukumā ceturtās ceturtdaļas turpinājumā izdevās noturēt valmierietes pietiekami drošā atstatumā. Divas reizes rīdzinieces panāca 14 punktu pārsvaru (45:59) un (47:61), bet spēles izskaņā rezultāta pārsvaram pieplusoja vēl četrus punktus un spēle noslēdzās ar „RSU-2” uzvaru (65:47).

9.aprīlī JSBL turnīra spēlē par trešo vietu „Valmiera/ORDO” sieviešu komanda tikās ar BK „Jelgava”. Tāpat kā pusfinālā, arī spēlē par trešo vietu valmierietēm spēles sākums neizdevās kā iecerēts. Pirmās ceturtdaļas vidū valmierietes bija nonākušas iedzinējos ar rezultātu 1:11, bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar astoņu punktu deficītu (7:15). Spēles otrajā ceturtdaļā jelgavnieces turpināja diktēt notikumus laukumā un rezultāta starpība par labu tām turpināja pakāpeniski pieaugt, līdz otrās ceturtdaļas izskaņā tika sasniegta divdesmit punktu starpība, bet puslaika pārtraukumā valmierietes devās pie -22 (17:39). Valmierietēm pirmajā puslaikā nesekmējās metienos (6/27), kā arī samazināt rezultāta starpību traucēja nelabvēlīgā kļūdu attiecība (16 valmierietēm, sešas jelgavniecēm).

Spēles trešo ceturtdaļu ar precīzu metienu iesāka valmierietes, bet tās turpinājumā spēle izlīdzinājās un rezultāts abu komandu izpildījumā auga līdzīgi. Skaidrs, ka šāda rezultāta attīstība daudz pateicīgāka bija jelgavniecēm, savukārt valmierietēm, lai atsistos no iekrātajiem mīnusiem atlikušajā spēles daļā, bija nepieciešams kāds lielāks izrāviens. Trešās ceturtdaļas vidū rezultāta starpība joprojām saglabājās divdesmit punktu robežās (24:46), bet līdz trešās ceturtdaļas izskaņai valmierietēm izdevās sešus punktus no 22 punktu deficīta atspēlēt un pirms spēles noslēdzošajām desmit minūtēm valmierietēm -16 (34:50). Lai gan spēles ceturtajā ceturtdaļā valmierietes nepadevās un turpināja cīnīties, jelgavnieces prata noturēt uzvaru (71:47), tādējādi tiekot pie JSBL bronzas medaļām.

Pusfināls. „Valmiera/ORDO”– „RSU-2” 47:65 (11:16, 18:12, 11:18, 7:19)

„Valmiera/ORDO”: Hudjakova 23 (6 atl.b), Litte 10 (3 rez.p), Puļļa 6, Pleša 4, Brante 4, Ādamsone, Maloljo, Čākure, Salmiņa, Plauka, Leoke.

„RSU-2”: Voļska 21 (12 atl.b, 8 rez.p), Piļkeviča 13 (11 atl.b), Tijāre 12, Tomsone 10, Langina 7, Sāmīte 2, Vorma, Karstā, Medne.

Spēle par trešo vietu. „Valmiera/ORDO” – BK „Jelgava” 47:71 (7:15, 10:24, 17:11, 13:21)

„Valmiera/ORDO”: Hudjakova 21 (8 atl.b), Maloljo 10, Puļļa 6, Brante 5, Salmiņa 4, Čākure 1, Litte, Ādamsone, Salmiņa, Plauka, Leoke.

BK „Jelgava”: Smirnova 21, Rozentāle 18, Dude 10 (13 atl.b), Stūrmane 6, Kārkle 4, Antonova 4, Hofmane 4, Blūma 2, Ozoliņa 2, Kokorēviča, Ozola.

Aktuālais jautājums

Kas, jūsuprāt, ir Valmieras sports nr.1?

Paldies par balsojumu
Jūs jau esat nobalsojis!
Lūdzu izvēlieties variantu!

Piedalies satura veidošanā

Tavā apkārtnē ir noticis kas interesants? Vēlies, lai mēs par to uzrakstām?

Iesūti, un mēs to publicēsim!

iesūtīt rakstu

SIA „Firma Madara 89” - viens no lielākajiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, kas veiksmīgi darbojas pārtikas mazumtirdzniecībā un ēdināšanā, piedāvā darbu  PAVĀRAM (-EI) ēdināšanas uzņēmumā “Pasēdnīca”,Rīgas ielā 64, Valmierā. Prasības kandidātiem: • vēlama atbilstoša izglītība vai darba pieredze pavāra amatā; • godīgums un augsta atbildības sajūta; • pozitīva attieksme pret darbu; • spēja strādāt komandā un maiņu darbā. Galvenie darba pienākumi: • garšīga un kvalitatīva ēdiena gatavošana saskaņā ar kalkulācijām; • tehnoloģisko procesu pārzināšana un ievērošana; • sekot produkcijas kvalitātei, produktu glabāšanas un gatavās produkcijas realizācijas termiņiem. Piedāvājam: • veselības apdrošināšanu; • mūsdienīgu darba vidi; • papildus sociālās garantijas pēc nostrādāta gada; • atmaksātus papildatvaļinājumus; • svētku dāvanas; • profesionālās un personīgās izaugsmes iespējas; • darba alga no EUR 1000 – 1050 (bruto)/6.00 - 6.50 EUR/h. CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv ar norādi - Pavārs Valmierā,vai pieteikties personīgi WhatsApp vai zvanot pa mob.tel.nr. +371 26167218. Profesija: PAVĀRS Darba vietas adrese: LATVIJA, Rīgas iela 64, Valmiera, Valmieras nov. Darba veids: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Slodze: Viena vesela slodze Darbības joma: Ēdināšana / Pārtikas rūpniecība Pieteikto vietu skaits: 1 Līgums: Darbinieka amats uz nenoteiktu laiku Aktuāla līdz: 2024-05-16 Kontaktpersona: CV lūdzam sūtīt uz e-pastu: cv@madara89.lv Vai pieteikties WhatsApp: +371 26167218

Mūsu partneri