Valmieras Ziņas

Saeima 1.lasījumā atbalstījusi likumprojektu “Par valsts meža zemes nodošanu Valmieras pilsētas pašvaldībai”

Lasīšanas laiks: < 1 min

6.aprīļa kārtējā sēdē Latvijas Republikas Saeima 1.lasījumā atbalstīja likumprojektu “Par valsts zemes nodošanu Valmieras pilsētas pašvaldībai”. Likumprojekts tiek virzīts izskatīšanai Saeimā 2.lasījumā, portālu “Valmieras Ziņas” informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Veidojot Valmieras industriālo parku kā attīstītu teritoriju ražošanai, kas veicinās apkārtējo novadu un reģiona ekonomisko izaugsmi un sabiedrības labklājību, veikti visi nepieciešamie darbi, lai nodrošinātu teritorijas novērtēšanu, sakārtošanu un aizsargātu dabas daudzveidību. Lai arī teritorijā atklātais militārais piesārņojums uzliek papildu apgrūtinājumus tās attīstīšanai, Valmieras pilsētas pašvaldība atbilstoši administratīvā procesa nosacījumiem atklātā procedūrā turpina virzīt Valmieras industriālā parka attīstīšanu no Beverīnas novada 2015.gadā Valmierai pievienotajās zemes vienībās.

Nākamais solis ir Zemkopības ministrijas īpašumā esošās 102,54 ha zemes nodošana Valmieras pilsētas pašvaldības īpašumā ar mērķi izveidot tajā industriālo parku.

Mūsu partneri